Šport > Moto športi
0 ogledov

"Otepal sem se vrnitve v formulo 1"

Michael Schumacher se že veseli novih dirk. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher se veseli vrnitve v elitno avtomobilistično tekmovanje, potem ko je tri leta preživel kot športni upokojenec.

"Počutim se kot otrok pred božičem," je priznal 41-letni Nemec teden dni pred začetkom nove sezone v Bahrajnu. "Končno se bo sezona začela. Mislim, da se lahko uvrstimo med najboljše," je pred začetkom sezone 2010 menil Mercedesov dirkač.

Sedemkratni svetovni prvak bo po premoru od 22. oktobra 2006 v Sahirju nastopil na svoji 251. dirki za SP. "Malo je tudi smešno, ko se spomnim, kako odločno sem se še pred nekaj meseci otepal vrnitve v formulo," je dejal nekdanji Ferrarijev dirkač, ki bo zdaj eden največjih tekmecev moštvu rdečih.

Prvič je bila vrnitev bolj aktualna julija lani, potem ko se je na treningu pred madžarsko dirko ponesrečil Ferrarijev voznik Felipe Massa. A takrat Schumacherju ni uspelo; zaradi posledic padca z motorjem je moral vrnitev v formulo po nasvetih zdravnikov preložiti. Ne za dolgo, novo Mercedesovo moštvo s Schumacherjevim starim znancem Rossom Brawnom za krmilom.

"Danes se počutim bolj svežega in psihično pripravljenega kot v zadnjih letih. Moja energija se je vrnila, leta 2006 pa so bile moje baterije čisto prazne," je dejal Schumacher.

Zmagovalec 91 dirk za SP je optimističen pred prvo dirko sezone 2010: "Čez teden dni bomo imeli na dirkalniku še nekaj novih delov, s katerimi bomo še hitrejši. Zadnji test v Barceloni je pokazal, da smo konkurenčni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.