Šport > Moto športi
93 ogledov

Prado še naprej topi Gajserjevo prednost

Tim Gajser Profimedia
Prado se je z zmago v kvalifikacijah še za točko približal Gajserju.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je po kvalifikacijah dirke za svetovno prvenstvo v švicarskem Fraunefeldu še vedno v vodstvu skupnega seštevka razreda MXGP, a ima zdaj še eno točko manj prednosti pred Jorgejem Pradom. Španec je danes dobil kvalifikacije pred Gajserjem in zdaj za njim zaostaja le še osem točk. Drugi Slovenec Jan Pancar je bil 35.

Po Švici bodo do konca sezone le še tri dirke, boj za naslov prvaka v razredu MXGP pa postaja vse bolj napet. Gajser je v Švico, potem ko je bil tretji na Nizozemskem, prinesel le devet točk naskoka. V Frauenfeldu pa je Prado razliko zmanjšal še za točko, saj jih je za zmago v kvalifikacijah dobil deset, Gajser pa za drugo mesto devet. Tako ima zdaj Slovenec pred nedeljsko dirko 810 točk, Španec pa 802.

V kvalifikacijah so se za njima zvrstili Nizozemec Jeffrey Herlings, Francoz Maxime Renaux (povratnik po poškodbi) in Švicar Jeremy Seewer. Herlings ima teoretično še možnosti, da se s 774 točkami vmeša v boj za prvaka, vsi drugi pa so že predaleč od vodilne trojice.

Pancar je ostal na 14. mestu seštevka in tudi pri 207 točkah, saj je bil s 35. dosežkom kvalifikacij daleč od prve deseterice, ki dobi točke v tem delu dirke.

Do konca sezone so poleg švicarske preizkušnje ostale še dirke v Turčiji, na Kitajskem in v Cozarju v Španiji. V nedeljo bo prva vožnja v Fraunfeldu na vrsti ob 14.15, druga pa ob 17.10.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.