Šport > Moto športi
2 ogledov

Pri Schumiju možni številni zapleti

michael schumacher bolnišnica grenoble Reuters
Glede stanja Michaela Schumacherja ni veliko novih informacij, še vedno ostaja v komi.

Stanje sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja je "stabilno, a še vedno kritično," je na začetku tedna razkril nemški Bild, ki se sklicuje na vire iz grenobelske bolnišnice. 

Trenutno francoski zdravniki opravljajo teste, s katerimi poskušajo ugotoviti, kateri deli Schumijevih možganov so poškodovani in kateri še funkcionalni. Z novimi napovedmi želijo v Grenoblu še počakati. Obstajala naj bi namreč velika nevarnost nepredvidljivih komplikacij, kot so možganske krvavitve in infekcije. Kdaj gre pričakovati nove informacije v zvezi z nekdanjim zvezdnikom formule 1, ni znano.

Odstranili so mu del lobanje

"Zdravniki poskušajo ugotoviti, kateri deli možganov so funkcionalni in kateri ne. Trenutno stanje Schumacherja lahko traja več tednov ali celo mesecev, zato ne moremo vedeti, kdaj lahko pričakujemo nove informacije," so svoj vir citirali pri Bildu. 

Po poročanju züriškega Tagesanzeigerja so slovitemu Nemcu konec preteklega tedna odstranili del lobanje, da bi zmanjšali pritisk na možgane. Frédéric Rossi, priznani švicarski nevrokirurg, je povedal, da je pri takšni operaciji prisotnih več tveganj, kot so otekanje možganov, krvavitve in poškodovanje zunanje možganske membrane.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:39 15.januar 2014.

    "Stanje sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja....." Saj lahko napišete samo Michaela Schumacherja, ostalo že vse vemo. Ker smo od nesreče do danes prebrali vsaj 35x.