Šport > Moto športi
356 ogledov

Pri Yamahi vse bolj nervozni zaradi Rossija

valentino rossi Epa
Petronas Yamaha z nestrpnostjo pričakuje odgovor najslavnejšega motociklista na svetu.

Ko se je tovarniška Yamaha odločila, da ne more več čakati na Valentina Rossija in je njegov sedež ponudila Fabiu Quarataroju, so se legendarnemu Doktorju odprla vrata v satelitsko moštvo Yamaha Petronas, če bi se seveda odločil, da želi kariero nadaljevati tudi v letu 2021.

valentino rossi Ni še konec... Šport Rossi zaradi korone spremenil svoje načrte ter navdušil svet moto športa!
Letošnja sezona bi bila lahko Rossijeva zadnja, a je izbruh koronavirusa stvari postavil na glavo. Italijam je nameral z določitvijo počakati nekaj dirk, ki bi podale odgovor, ali je lahko  konkurenčen najboljšim dirkačem, a težava je v tem, da dirke odpadajo kot po tekočem traku, kar pomeni, da se njegov čas na tovarniškem motociklu nezadržno izteka. Če se stvari ne bodo kmalu spremenile na bolje, se bo moral odločitil, ne da bi vedel, kakšno je razmerje moči na dirkališču.

Pri Petronasu so zaradi nejasnosti vse bolj na trnih, saj bi se, če bi Rossi nenadoma naznanil upokojitev, znašli v težavah pri iskanju alternative. Rossiju sicer gre na roko, da so pogajanja o pogodba trenutno zamrnjena, vendar si Japonci vseeno želijo, da bi se 41-letnik čim prej zjasnil o svoji prihodnosti.

"Vsaj dan gledam v telefon, vendar nisem še ničesar dočakal. Upam, da se bo Valentino oglasil vsaj prek aplikacije WhatsApp ali kaj podobnega," se je pošalil šef moštva Razlan Razali.

"Za zdaj ni bilo še nič, a vrata ostajajo odprta. Če se bo odločil, ga zagotovo ne bomo ignorirali. On je devetkratni svetovni prvak, kar ima veliko težo pri marketingu in prepoznavnosti moštva. A treba bo bo doseči dogovor. Potrebno se je dogovoriti, kaj pride oziroma kaj ne pride v poštev. Ugotoviti moramo, kaj sploh hoče," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.