Šport > Moto športi
5 ogledov

Räikkönenu prepovedali udeležbo relija

reli finska 2011 raikkonen EPA
Čeprav je pred vrnitvijo v formulo 1 dve sezoni preživel v dirkalniku za reli, letošnje izvedbe največje domače dirke, relija za svetovno prvenstvo na Finskem, nekdanji svetovni prvak formule 1 Kimi Räikkönen ne bo videl. Njegova ekipa Lotus mu je namreč udeležbo na tekmovanju prepovedala, čeprav imajo takrat v formuli 1 poletni premor.

Reli na Finskem je na sporedu v začetku avgusta, ko je v poletnem koledarju formule 1 sicer premor. A na prizorišču dirke v Monte Carlu so v moštvu finskemu dirkaču jasno povedali, da nastopa na reliju ne odobravajo. Temu najverjetneje botruje tudi huda poškodba Poljaka Roberta Kubice, ki se je kot član Renaulta poškodoval lani na reliju v Italiji in se odtlej ni vrnil za volan dirkalnika formule 1.

"Kimijeva pogodba ne omogoča udejstvovanja na relijih. Po tistem, kar se je zgodilo Robertu, mu tega ne moremo dovoliti, kar je Kimi tudi sprejel z razumevanjem," je v pogovoru za časnik Autosport dejal vodja Lotusovega moštva Eric Boullier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.