Šport > Moto športi
195 ogledov

Razlika na vrhu zdaj le še 10 točk

Francesco Bagnaia Profimedia
Bagnaia dobil tudi klasično dirko v Assnu.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je slavil še drugo zmago na postaji svetovnega prvenstva v motociklizmu v nizozemskem Assnu. Potem ko je v elitnem razredu motoGP v soboto dobil sprintersko dirko, je bil danes najboljši tudi na klasični preizkušnji. Drugi je bil vodilni v seštevku sezone Španec Jorge Martin (Pramac Ducati).

Bagnaia je v Assnu, kjer so se dirkači vrnili na sceno po večtedenskem premoru, dobil tako kvalifikacije kot sobotno in nedeljsko dirko.

Tudi danes ni imel pravega tekmeca, po startu je takoj prevzel vodstvo in trdno ostal na prvem mestu do cilja. Martin prav tako ni imel težav na drugem mestu, tretje je na koncu pripadlo drugemu Ducatijevemu dirkaču Italijanu Enei Bastianiniju.

Pred današnjo dirko je sicer Martin dobil kazen treh mest slabšega izhodiščnega položaja na startu, ker je v soboto oviral tekmece v kvalifikacijah s počasno vožnjo. A se na dirki to, da je začel s petega namesto z drugega mesta, ni preveč poznalo. Že v prvem krogu je bil za hrbtom Bagnaie in je tam ostal do konca preizkušnje.

Dirko pa je moral izpustiti veteran Aleix Espargaro, ki je padel na sobotnem sprintu, zdravniški pregled je pokazal zlomljeno kost v dlani.

Tako kot v soboto je bilo hitro jasno, da bo Bagnaia, če ne bo kakšnih tehničnih težav ali napak, nepremagljiv, Martin pa tudi neulovljiv za preostali del karavane.

Francesco Bagnaia | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako je bilo še največ dogajanja v boju za tretje mesto. Tam je bil nekaj časa nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Gresini Ducati), a ga je sredi dirke prehitel Italijan Fabio di Giannantonio (Ducati VR46). Oba je potem ugnal Marquezov rojak Maverick Vinales (Aprilia), a je bil nato v končnici dirke najboljši Bastianini. V zadnjem zavoju se je na četrto mesto prebil Marc Marquez.

"Bil je težak teden, v petek je bilo slabo, včeraj smo že malo napredovali, danes pa smo bili še bližje. A bližje ni šlo več, dal sem vse od sebe, drugo mesto pa je največ, kar je bilo možno dobiti, zato moramo biti zadovoljni," je za prireditelje dirke dejal Martin.

Še precej bolj zadovoljen pa je bil Bagnaia: "Užival sem v vsem ta konec tedna, vse je bilo popolno. Hvala vsem navijačem, ki so bili fantastični. Bili smo res hitri, vreme je bilo fantastično, vsi pogoji za lepo predstavo so bili tukaj. Zelo sem vesel."

V seštevku sezone Martin sicer še ostaja na vrhu, a se je prednost še dodatno stopila. Zdaj ima 200 točk, Bagnaia pa je drugi s 190.

V šibkejših razredih sta zmagala Japonec Ai Ogura in Španec Ivan Ortola. 

Naslednja postaja SP bo že naslednji konec tedna preizkušnja v nemškem Sachsenringu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice