Šport > Moto športi
6 ogledov

"Red Bull in Ferrari sta prehitra"

Jenson Button (McLaren)
1/10
Žurnal24 main
Red Bull in Ferrari sta prehitra, na prvih dveh dirkah sezone bosta razred zase. S tem se strinja tudi Jenson Button, ki je bil s svojim McLarnom v torek sicer prvič to zimo sorazmerno blizu prvakom.
Seveda lahko še kaj izboljšamo, a čutim, da smo pripravljeni za prvo dirko.
Mark Webber

V Barceloni so se v torek začela zadnja testiranja pred novo sezono formule 1 (do sobote lahko vsaka ekipa naredi največ štiri testne dni). Zjutraj je za poglede in številne besede presenečenja poskrbel McLaren, ki je na stezo poslal dirkalnik z nenavadno izboklino na nosu. Videti je bila kot sprednji del letala airbus ali pa kot delfin. Ni šlo za kakšno novo aerodinamično pomagalo, temveč so bile spodaj le skrite merilne naprave (podatki jim bodo pomagali pri nadaljnjem razvoju sprednjega krilca). Popoldne je Jenson Button že dirkal z običajnim nosom dirkalnika in prvič na letošnjih zimskih testiranjih dosegel vzpodbuden čas za svojo ekipo. Na koncu dne je bil le dobre tri desetinke počasnejši od znova najhitrejšega Red Bulla (upravljal ga je Mark Webber). Ferrari v torek ni dirkal.

"Presenečen bi bil, če bomo v Melbournu kos Red Bullu in Ferrariju," je pošteno priznal Button. "To bi bila tudi visoka pričakovanja, če vemo, koliko manj kilometrov smo naredili na testiranjih. Težko nam bo, a nikoli ne reci nikoli. Danes sem navdušen nad korakom naprej, ki smo ga naredili od prejšnjih testiranj. A to vendarle še ni dovolj. Z različnimi nastavitvami se jim bomo poskušali približati. A da bi bili enako hitri na prvi dirki, bi bilo zelo težko." Za samo konkurenčnost sezone to seveda ni dobro. Lahko si le želimo, da bi bilo v igri za zmago kaj več kot zgolj dirkači dveh moštev.

Testiranja, Barcelona, prvi dan (torek):

1. Mark Webber (Red Bull Red Bull) 1:22.544
2. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,366
3. Vitalij Petrov (Renault) +0,393
4. Sergio Perez (Sauber Ferrari) +1,573
5. Nick Heidfeld (Renault) +2,191
6. Paul Di Resta (Force India Mercedes) +2,495
7. Davide Valsecchi (Lotus Renault) +2,862
8. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari) +3,460
9. Nico Hülkenburg (Force India Mercedes) +3,486
10. Luiz Razia (Lotus Renault) +4,179
11. Jerome d'Ambrosio (Virgin Cosworth) +9,516

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.