Šport > Moto športi
183 ogledov

Red Bull in Perez sta se zedinila glede prihodnosti

Sergio Perez Epa
Sergio Perez je podaljšal zvestobo avstrijskemu moštvu, katerega član je tudi svetovni prvak Max Verstappen.

Mehiški dirkač formule 1 Sergio Perez je še za dve leti podaljšal pogodbo z moštvom Red Bull. Štiriintridesetletnik bo pri v zadnjih letih najboljši zasedbi F1 dirkal vsaj do konca sezone 2026, so v torek sporočili iz Red Bulla.

Mehičan je k zdajšnji ekipi prišel leta 2021 in vsako sezono končal med štirimi najboljšimi dirkači. Najboljši je bil v sezoni 2023, ko je bil drugi, leto prej je bil tretji.

Sergio Perez | Avtor: Epa Epa

Trenutno zaseda peto mesto v seštevku s 107 točkami, na vrhu pa je njegov moštveni kolega Max Verstappen, ki je osvojil zadnje tri naslove prvaka. Nizozemec je tudi po letošnjih osmih dirkah sezone najboljši s 169 točkami.

"Navdušen sem nad novo pogodbo. S tem lahko nadaljujemo skupno pot in prispevamo k nadaljnjemu pisanju izjemne zgodovine te ekipe," je ob sklenitvi novega sodelovanja dejal 34-letnik.

Perez je kariero dirkača F1 začel v sezoni 2011 s Sauberjem, nato pa je dirkal še za McLaren in Force Indio (kasneje preimenovana v Racing Point). Pet od šestih zmag je dosegel pri Red Bullu, na stopničkah pa je skupaj stal 39-krat.

Karavana F1 bo naslednje dni zbrana v Montrealu za VN Kanade, ki bo v nedeljo ob 20. uri.

Esteban Ocon Formula 1 Šport Francozu bodo pokazali vrata, je to priložnost za Schumija?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.