Šport > Moto športi
12 ogledov

Schumacher še vedno najhitrejši

Žurnal24 main
Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher je prekinil svoj dirkaški post. Upokojeni voznik je spet sedel za volan dirkalnika na Ferrarijevih testiranjih v Barceloni.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher se je eno leto po upokojitvi spet usedel za volan Ferrarijevega dirkalnika. Na testiranjih v Barceloni je 38-letni Nemec s časom 1:21.922 (rekord dirkališča 1:15.641 je v lasti Giancarla Fisichelle) poskrbel za najhitrejši krog dneva, vseeno pa ga ni zamikalo, da bi se vrnil. Schumacher je namreč v Španiji zgolj testiral dirkalnik za novo sezono, v kateri bodo veljala nova pravila - ukinili bodo namreč sistem proti zdrsavanju koles in druge t. i. voznikove pripomočke. Ker je Schumacher v svoji dolgoletni karieri tekmoval tako z dirkalniki s tem sistemom kot z dirkalniki brez njega, so se pri Ferrariju odločili za njegovo pomoč. Pri Ferrariju so ob tem še sporočili, da je šlo pri testiranju "deloma za užitek, deloma pa za tehnične razloge“.

Prvo testiranje po končani sezoni formule 1 naj bi si v Španiji ogledalo 3000 gledalcev. Kot rečeno, je bil Schumacher najhitrejši, drugi je bil stalni Ferrarijev testni dirkač Luca Badoer, tretji pa McLarnov Pedro de la Rosa. Schumacherja je med vožnjo spremljal tudi s 36-leti najstarejši voznik formule David Coulthard (Red Bull). "Videti je talentiran. Uspelo mu bo priti v F1,“ se je o Nemčevi testni vožnji pošalil Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.