Šport > Moto športi
11 ogledov

Schumi grozi z odhodom iz Švice

michael schumacher EPA
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher, ki se po koncu sezone dokončno poslavlja od formule 1, razmišlja o selitvi iz Švice. Nemec se je v deželo čokolade in sira preselil zaradi ugodnih davkov, velikim zaslužkarjem pa grozi sprememba zakonodaje.

V Švici resno razmišljajo o spremembi davčne zakonodaje. Nasprotniki trenutnega zakona, ki veleva, da tujcem ni potrebno plačevati davkov na zaslužek, ki so ga pridobili izven države, so zbrali 106 tisoč podpsiov, ki pozivajo k ukinitvi ''davčnih privilegijev za milijonarje.''

michael schumacher | Avtor: EPA EPA
Schumacher, ki se je v Švico preselil prav zaradi ugodnih davkov, upa, da vlada ne bo sprejela novih ukrepov. Nekdanji dirkač Ferrarija, Benettona in Mercedesa je prepričan, da bodo številni milijonarji zapustili državo, če pirde do uvedve nove zakonodaje. ''Verjetno se bodo začeli preseljevati eden za drugim,'' je povedal Nemec.

Schumacher v Švici živi že dvajset let. Njegova rezidenca je ocenjena na 35 milijonov frankov, medtem ko The Sunday Times njegovo celotno premožnje ocenjuje na 626 milijonov funtov.

Komentarjev 1
  • modrec 18:15 23.oktober 2012.

    Zakaj hočejo spremeniti nekaj kar deluje?!