Šport > Moto športi
0 ogledov

Schumi je še vedno favorit za naslov

Michael Schumacher VN Južne Koreje Reuters
Čeprav je prejšnjo sezono formule 1 končal šele na osmem mestu v skupnem seštevku, Michael Schumacher ostaja favorit za naslov v prihodnjem letu, trdi Španec Fernando Alonso.

Michael Schumacher je sezono 2011 končal s 76 točkami na svojem računu, kar je velikanskih 316 manj od svetovnega prvaka in svojega rojaka Sebastiana Vettla. Ob tem Schumi niti enkrat ni stopil na stopničke. To pa prav nič ni zmotilo Španca Fernanda Alonsa, ki je Nemca izpostavil kot enega od favoritov za naslov, če bo Mercedes le uspel napraviti konkurenčen dirkalnik. "Še vedno sem za Schumacherja, ki bo vedno prvak. Treba je spoštovati človeka, ki je sedemkrat postal svetovni prvak v formuli 1," je Španec dejal v intervjuju za TotalRace.

"V formuli 1 je najvažnejša stvar dirkalnik. Vsi vemo, da za Mercedesom ni najboljše leto, toda če mu uspe narediti konkurenčen dirkalnik za prihajajočo sezono, verjamem, da bosta Nico Rosberg in Michael favorita za naslov," je pristavil Fernando Alonso, ki še vedno ostaja pri dveh naslovih svetovnega prvaka (2005, 2006).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.