Šport > Moto športi
20 ogledov

Še povratnik Dani boljši od Valeta

motogp vn italije mugello pedrosa EPA
Marco Simoncelli je najhitreje začel VN Italije. Povratnik po poškodbi ključnice Dani Pedrosa je dosegel sedmi čas dneva in bil sedem desetink hitrejši od Valentina Rossija.

Le teden dni po Assnu se motociklistična sezona nadaljuje s še eno klasiko – dirko v Mugellu. Ko ne gre zares, torej v petek, je bil spet najhitrejši Marco Simoncelli (Gresini Honda), ki pa je letos dokončal le tri od dosedanjih sedmih VN. Na prvem treningu je pred vodilnim v skupnem seštevku Caseyjem Stonerjem (Repsol Honda) dosegel za 40 tisočink hitrejši čas. Popoldne, ko je deževalo, pa Simoncelli in Stoner sploh nista zapeljala iz boksov.

Povratnik po treh dirkah odsotnosti zaradi zlomljene ključnice, Dani Pedrosa (Repsol Honda), je dopoldne dosegel sedmi čas treninga (dobra sekunda zaostanka). "Lepo je biti nazaj, a boli me še vedno, še posebej na močnih zaviranjih v desne zavoje. Glede na to, da mesec in pol nisem dirkal, sem lahko kar zadovoljen s svojimi časi."

Še naprej ne gre Valentinu Rossiju (Ducati), ki je bil na prvem treningu z zaostankom sekunde in osmih desetink 13. Še več: po vsega 17 minutah mu je motocikel odpovedal in je moral na rezervnega. Tudi na drugem treningu ni odpeljal veliko krogov.

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) je na prvem treningu zaostal le četrt sekunde in bil četrti. "Mislim, da letos Hondi tako blizu še nismo bili. Vseeno pa bo v nedeljo težko zmagati, a se bom potrudil." V Mugellu bo šlo zares v soboto ob 13.55 s kvalifikacijami, točke pa se bodo na VN Italije delile v nedeljo ob 14.00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.