Šport > Moto športi
23 ogledov

Šef Ferrarija je ... Alonso, pravi Lewis

Lewis Hamilton bo moral frustracije iz Monte Carla, kjer je končal na šestem mes Žurnal24 main
Ne Stefano Domenicali, ne Luca di Montezemolo, šef Ferrarija je Fernando Alonso, zatrjuje vse bolj jezikavi Lewis Hamilton. "Celotna ekipa ga podpira in mu sledi. On je tisti, ki vodi Ferrari."

Lewis Hamilton (McLaren) še naprej dobiva dirko za najbolj jezičnega dirkača sezone 2011. V zadnji izjavi zatrjuje, da je Fernando Alonso šef Ferrarija, a da to razume, ker je eden od najboljših dirkačev te generacije. "Fernando je zelo talentiran in ima vso podporo ekipe. Celotna ekipa ga podpira in mu sledi. On je tisti, ki vodi Ferrari. Ne pravim, da je to slabo ali dobro, to je pač pot, ki so si jo izbrali."

"Vsi verjamemo, da smo sami najboljši dirkači na svetu, saj je to tvoja naloga, razen če rad končuješ na drugem mestu," pa je odgovor na vprašanje, kdo so trenutno najboljši dirkači v formuli 1, za španski časnik El Pais začel Hamilton. "Najboljši so Alonso, Vettel in Rosberg, ki ga poznam od svojega trinajstega leta. Nico bo kmalu prodrl v vrh, Sebastian pa ima izjemno ero z Red Bullom."

Britanski dirkač McLarna, ki je od nedelje pod udarom kritik zaradi nepremišljenih izjav, se je v torek prek Twitterja opravičil Felipeju Massi (Ferrari) in Pastorju Maldonadu (Williams), potem ko je po nedeljski VN Monaka dejal: "To je butasto. Ti dirkači so absolutno noro butasti." Pred tem so njegovo opravičilo sprejeli tudi Fiini komisarji, ki jih je v šali obtožil rasizma. "Massa in Maldonado, z vsem spoštovanjem se vama opravičujem, če sem vaju užalil. Oba sta fantastična dirkača in vaju zelo cenim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.