Šport > Moto športi
22 ogledov

Spremembe neumne in nepotrebne

Niki Lauda vedno pove svoje mnenje. (Foto: EPA) EPA
Nekdanji trikratni svetovni prvak in velika legenda formule 1 Avstrijec Niki Lauda je zelo kritičen do najnovejših tehnoloških sprememb. "Jaz nikoli ne bi uvedel takih sprememb."

Bivši dirkač Ferrarija se je obregnil predvsem ob nastavljiva zadnja krilca, ki so svojo premiero doživela na VN Avstralije. "Ta krilca so najbolj neumna ideja, kar se jih človek lahko spomni. O prehitevanju se morajo odločati dirkači, ne da jih narekuje Fia, ki dirkačem z zelenimi lučmi v dirkalniku da vedeti, kdaj lahko vzdignejo ali spustijo krilce," je dejal vedno kritični Niki Lauda in še dodal: "Jaz nikoli ne bi uvedel takih sprememb. Ta ideja je res nora."

V deželi tam spodaj je bil sicer daleč najhitrejši aktualni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel, ki je bil z Red Bullovim dirkalnikom neulovljiv. Lauda se je pridružil mnenju večine analitikov, da bo Vettla težko premagati: "Sezona je dolga, toda v tem trenutku ima odličen dirkalnik in vozi zelo dobro. V Avstraliji je bil superioren in je prvi favorit za naslov svetovnega prvaka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.