Šport > Moto športi
22 ogledov

Sutil na sodišču zaradi napada

Adrian Sutil EPA
Adrian Sutil (še vedno nima zagotovljenega sedeža za naslednjo sezono) se je danes na sodišču v Münchnu zagovarjal zaradi telesnega napada na poslovneža Erica Luxa v diskoteki v Šanghaju.

Nemški dirkač formule 1 Adrian Sutil, ki si za prihajajočo sezono svetovnega prvenstva še ni našel sedeža v kateri od ekip elitnega avtomobilskega razreda, se je danes na sodišču v Münchnu zagovarjal zaradi telesnega napada v nekem šanghajskem lokalu pred devetimi meseci. Tožilstvo je zahtevalo enoletno pogojno kazen, če bi dejanje priznal.

Incident se je zgodil aprila lani, ko je Sutil, tedaj dirkač ekipe Force India, na zabavi po zmagi Lewisa Hamiltona v diskoteki v Šanghaju s šampanjskim kozarcem poškodoval luksemburškega poslovneža Erica Luxa. "Žal mi je za vse skupaj. Nisem ga želel poškodovati," je dejal Sutil. Dirkač naj bi v prepiru nameraval le politi Luxa z vsebino kozarca, a ga je nato nesrečno porezal po obrazu in vratu, tako da so morali poslovnežu pomagati z devetimi šivi.

Sutil je na sodišču pojasnil, da se je skušal oškodovancu, ki je bil v času dogodka član ekipe Lotus Renault, večkrat opravičiti in je bil pripravljen v znak sprave tudi prispevati v njegov dobrodelni sklad, a je Lux zahteval osebno opravičilo na domu v Luksemburgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.