Šport > Moto športi
26 ogledov

Sutil se brani, ostaja dirkač Force Indie

Adrian Sutil zatrjuje, da je do poškodbe Erica Luxa prišlo nenamerno. (Foto: Reu Reuters
Adrian Sutil bo konec tedna na VN Španije kljub napovedani kazenski ovadbi dirkal za Force Indio. Obtožujejo ga napada na enega od predstavnikov solastnika ekipe Renault, Genii Capital.
Med zasebno zabavo se je zgodil nesrečen pripetljaj, s katerim sem povsem nenamerno poškodoval nekoga drugega. Obžalujem dogodek in sem se že opravičil. Ker je šlo za zaseben dogodek, ki ni bil povezan s formulo 1, vas prosim, da me o tem ne sprašujete ničesar več.
Adrian Sutil

Angleško-indijska ekipa formule 1, Force India Mercedes, je zatrdila, da bo uporabila vsa pravna sredstva, da opere ime svojega dirkača. Da Nemec Adrian Sutil ne bi nastopil na naslednji dirki (VN Španiji, ki bo ta konec tedna v Barceloni), sploh ne razmišljajo. "Force India pozna izjavi Adriana Sutila in gospoda Erica Luxa iz Genii Capitala o dogodkih z VN Kitajske. Še naprej bomo spremljali položaj, ostajamo pa povsem predani naši dirkaški zasedbi," so sporočili iz Force Indie.

Eric Lux iz Genii Capitala (solastnik ekipe Renault) je obtožil nemškega dirkača, da ga je fizično napadel po VN Kitajske. Tožilstvo že pripravlja obtožnico. Sutil krivdo zavrača, češ da je šlo le za nesrečo, in namerava oprati svoje ime. "Adrian je svojo plat zgodbe odgovornim že pojasnil. Njegovo dejanje na Kitajskem je imelo za posledico nesrečno poškodbo gospoda Luxa. Adrian se je opravičil za ta nesrečen dogodek. Če misli gospod Lux res vložiti obtožnico, bova z Adrianom uporabila vsa možna sredstva, da opereva dirkačevo ime," je pojasnil Sutilov menedžer, Manfred Zimmermann. Za kakšne poškodbe gre oziroma kako je prišlo do njih, pa niso pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.