Šport > Moto športi
47 ogledov

"To je prekleti, neumni cirkus!"

daniil kvyat
Ruski dirkač Daniil Kvyat (Toro Rosso) se je po dirki za VN Kanade znesel nad komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA). "Prekleti cirkus!" je besnel 23-letnik.

Daniil Kvyat je bil med dirko za VN Kanade dvakrat kaznovan za isti prekršek, zato je po koncu ostro obsodil delo komisarjev na čelu z direktorjem dirke Charliejem Whitingom ter elitni dirkaški šport označil za "neumni in prekleti cirkus."

Kvyat je na začetku kroga za ogrevanja obstal na svojem mestu in potreboval pomoč mehanikov. Z nekaj zamude se je nato uspel priključiti startni vrsti.

Pri tem je prekršil pravilo, saj bi moral zamujena mesta pridobiti do prve črte varnostnega avtomobila (safety car line 1), vendar mu to ni uspelo, kar pomeni, da bi moral dirko začeti iz garaže. 

Komisarji so ga posledično kaznovali z vožnjo skozi bokse, nato pa ugotovili, da kazen ni bila ustrezna in mu izrekli še desetsekundni postanek. Dirkaču so na tem mestu popustili živci in pričel je vpiti po radijski zvezi.

"Še ena kazen, je to šala? Mislim, da nimajo pretežkega dela in še tega ne morejo opraviti dobro. Očitno so spali v pisarnah in potrebujejo malo kave. To neumno pravilo bi morali ukiniti. Kakšen je njegov namen? Ali smo taksisti ali dirkači F1? Ne razumem. To je cirkus, neumni prekleti cirkus," se je jezil.

Prizadevanja ekipe niso zalegla

"Pogovoril se bom s Charliejem. To me zelo jezi. Šef ekipe se je deset krogov pregovarjal s FIO, zakaj ne bi smeli dobiti še ene kazni. Morda je bolje, da se malo ohladim. Ne želim izreči česa, kar bom obžaloval. Nisem prepričan, da je Charlie odgovoren. Ne vem. Rad bi izvedel, kdo opravlja to delo," je zaključil Kvyat.

Komentarjev 2
  • stanekos 19:34 12.junij 2017.

    Fino bi bilo, da za prevode s tujih strani poskrbi kakšen vaš prepisovalec z znanjem tujih imen in priimkov v slovenščini.. Ni Daniil Kvyat, ampak Danil Kvjat.

  • wolf.ata 16:47 12.junij 2017.

    prav ima,saj nihče več ne gleda tega cirkusa,ko nekdo malo bolj "šarf" prehiteva ali se brani,takoj kazen,vse skupaj brez veze,vse so uničili,draž dirke,ja,pri moto gp je isto sranje,tam pa enkrat elektronika,ko pa to ni dosti,so pa začeli z gumami srati ...prikaži več in to tiste,Pirelli,potem so dali Michelin,pa isto sranje,nazaj naj dajo Bridgestone pa pika,da se fantje peljejo in v gp kot v f1