Šport > Moto športi
26 ogledov

Todt: "Dirka v Mehiki je možna, a ..."

jean todt v mehiki EPA
Jean Todt je Mehičanom dal upanje po dirki formule 1, a jih opozoril: "Treba pa bo izpolniti vrsto zahtev za organizacijo dirke, predvsem varnost na izbranem dirkališču." Finančno breme bo bržkone padlo na podjetje Telmex očeta in sina Slim.

Mehičani se vse bolj zavzemajo za vrnitev dirke formule 1 v svojo državo, a kot jim je dal vedeti predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt, ki se je v minulih dneh mudil v Ciudad de Mexicu, jih čaka še veliko dela, saj je dirkališče Hermanos Rodriguez potrebno korenite prenove (tako z vidika varnosti kot modernosti). Očitno bo glavno vlogo prevzel Carlos Slim y Domit, sin najbogatejšega Zemljana Carlosa Slima y Heluja. Mladi mehiški poslovnež je velik navdušenec nad dirkanjem. Je član Fie, glavni pokrovitelj mehiške avtomoto zveze in promotor dirk v Mehiki (večinoma gre za dirke mehiške verzije Nascarja).

Želja po obuditvi VN Mehike se je pojavila minulo zimo, ko so v Sergiu Perezu (Sauber) dobili svojega prvega dirkača v formuli 1 po 30 letih. V preteklosti je Mehika že gostila 15 VN in sicer med letoma 1963 in 1970 in kasneje med letoma 1986 in 1992. Ker je bila takrat prenova zastarelega in nevarnega dirkališča v parku Chapultemec v prestolnici predraga, so izgubili dirko. Slim Domit, ki je predsednik upravnega odbora očetovega Telmexa, ima tudi rezervni načrt, če bi se obnova dirkališča Hermanos Rodriguez izkazala za prezahtevno – ulična dirka v Perezovem rojstnem kraju Guadalajari.


Brazilija je trenutna edina država Latinske Amerike z dirko formule 1, kot pa smo poročali že pred časom si ob Mehiki VN želi tudi Argentina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.