Šport > Moto športi
33593 ogledov

Toliko znaša račun Schumacherjevega zdravljenja

michael schumacher EPA
Natanko štiri leta po tragični nesreči zdravstveno stanje Michaela Schumacherja ostaja velika uganka.

Družina Michaela Schumacherja še naprej skrbno skriva podrobnosti o stanju sedemkratnega svetovnega prvaka. V zadnjih štirih letih se je v javnosti pojavilo veliko nasprotujočih si informacij, številne pa so se izkazale za neresnične.

Po nekaterih podatkih naj bi Schumacher hodil, čemur je družina oporekala na sodišču in celo izterjala odškodnino. Šušljalo se je, da s pomočjo signalov lahko komunicira z okolico, vendar uradnega potrdila ni. Kaj točno Schumi lahko oziroma česa ne more početi, ostaja velika uganka.

michael schumacher Četrta obletnica Šport Resnica o Schumiju še naprej predmet špekulacij

Družina še naprej vztrajno molči in na očitke javnosti ter nekaterih Schumacherjevih tesnejših kolegov odgovarja, da zdravstveno stanje statistično najuspešenjšega dirkača vseh časov ni predmet javne razprave. 

Tega se vestno držijo tudi prijatelji in znanci, ki imajo dostop do nekdanjega dirkača, kot so na primer prvi mož Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt, nekdanji tehnični direktor Ferrarija Ross Brawn in celo Schumijev nekdanji moštveni kolega Felipe Massa.

Brazilec, ki je Nemca obiskal na domu v vili ob Ženevskem jezeru, je ob drugem slovesu od F1 dejal: "Schumacher je bil moj učitelj. Do mene je bil vedno zelo dober. Dal mi je veliko priložnost, ko se je odločil za slovo."

gina maria schumacher Magazin Schumacherjeva hčerka ganila javnost

Stroški presegli 22 milijonov evrov

Za Schumacherja skrbi ekipa vrhunskih strokovnjakov, ki so mu na voljo 24 ur na dan, sedem dni na teden. Posledica so astronomski stroški zdravljenja, ki so po izračunu britanskih medijev presegli 20 milijonov funtov oziroma 22,5 milijona evrov.

Žena Corinna je v zadnjih letih prodala družinsko zasebno letalo in počitniško hišo na Norveškem. Čeprav se je namigovalo, da ima družina finančne težave, pa temu ni tako. 

Po podatkih poslovnega portala Forbes je Michael Schumacher peti najbolje plačani športnik vseh časov. V karieri je zaslužil okoli milijarde ameriških dolarjev (plača + pokrovitelji), njegovo trenutno premoženje pa naj bi znašalo približno 800 milijonov dolarjev.

Po nesreči so ga resda zapustili številni pokrovitelji, kar nekaj pa jetudi takšnih, ki mu še danes stojijo ob strani. Denar tako ostaja še najmanjša težava, ki pesti Schumijevo družino.

Največji zaslužkarji v športu (Forbes 2017):

1. Michael Jordan (košarka) 1,75 milijarde dolarjev
2. Tiger Woods (golf) 1,65 milijarde
3. Arnold Palmer (golf) 1,35 milijarde
4. Jack Nicklasu (golf) 1,15 milijarde
5. Michael Schumacher (dirkanje) 1 milijarda
6. Kobe Bryant (košarka) 770 milijonov
7. Floyd Mayweather (boks) 765 milijonov
8. Phil Mickelson (golf) 760 milijonov
9. David Beckham (nogomet) 730 milijonov
10. Shaquille O'Neal (košarka) 700 milijonov

Komentarjev 5
  • forex 16:02 31.december 2017.

    Janez 1. milijarda je 1000 milijonov. On pa ima 800 milijonov.

  • matermila 14:36 30.december 2017.

    Konec koncev njihovi stroški in molk okoli Šumija,prav nikogar ne brigajo.Če pa zaslužil okoli milijarde €,pa 22 milijonov ne more predstavljati nek grozni strošek.

  • colio 14:36 30.december 2017.

    Keep fighting Michael, avtor tega članka...bedak !!!