Šport > Moto športi
308 ogledov

Tragedija na sloviti dirki, kljub vsem naporom ga niso mogli rešiti

reli v Maroku Profimedia
Preizkušnja vzdržljivostnega relija v Maroku je terjala smrtno žrtev.

Francoski motociklist Frederic Baudry je v ponedeljek umrl po hudi nesreči v prvi etapi vzdržljivostnega relija po Maroku.

Izkušeni dirkač z dolgoletnim stažem v reliju je padel na sipinah pri Zagori, na 97. kilometru etape, kljub hitri zdravniški pomoči, pa je po helikopterskem prevozu v bolnišnico tam umrl, so sporočili organizatorji.

"Baudry je na našem reliju sodeloval že lani, za naslednje leto pa je načrtoval tudi nastop na Dakarju. Dakar je sanjal. Naše misli so z njegove ženo in otroki," so zapisali v sporočilu za javnost pri ekipi ponesrečenca, Nomade Racingu.

Frederic Baudry | Avtor: Profimedia Frederic Baudry Profimedia

Reli po Maroku velja za eno najprestižnejših in najzahtevnejših preizkušenj v svetu vzdržljivostnega relija. Dirka po maroški puščavi vsako leto pritegne številne najboljše mednarodne voznike in ekipe, ki se merijo na izjemno raznolikih in zahtevnih trasah, na katerih se neustrašni tekmovalci spoprijemajo tako s peščenimi sipinami kot skalnatimi predeli.

Zaradi zahrbtnega in težko obvladljivega terena je maroški reli idealna izbira za vse, ki se želiji pripraviti na večja tekmovanja, kot je denimo reli po Dakarju. Prav udeležba na dakarskem reliju je bila velika še neizpolnjena želja pokojnega Francoza. "Fred, pripravi nam čudovite proge tam zgoraj. Z veseljem bi te spremljali do konca tvojih dakarskih sanj," je še zapisala njegova ekipa.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.