Šport > Moto športi
3167 ogledov

Velika drama v Belgiji, počilo med legendama: "Kakšen idiot!"

Lewis Hamilton Profimedia
Dvakratni svetovni prvak Fernando Alosno je povedal nekaj krepkih na račun nekdanjega moštvenega kolega.

V uvodnem krogu dirke za VN Belgije, ki jo je dobil branilec naslova Max Verstappen (Red Bull), je prišlo do trčenja med Fernandom Alonsom (Alpine-Renault) in Lewisom Hamiltonom (Mercedes).

Britanca je ob stiku katapultiralo v zrak, potem ko je poskušal v boju za drugo mesto po zunanji strani prehiteti španskega dirkača.

"Kakšen idiot! Zaprl me je z zunanje strani. Super smo startali, ampak ta tip zna voziti samo tako, da začne s prvega mesta," je po radijski zvezi besnel dvakratni svetovni prvak.

Hamilton je po dirki prevzel odgovornost za incident, medtem ko Alonsovih besed ni želel komentirati.

"Nimam odgovora na to. Vem, kakšni so občutki v žaru borbe. Lepo je vedeti, kaj si misli o meni. Prevzamem odgovornost, tako kot to počnejo odrasli ljudje. Tega nisem storil namerno," je povedal sememkratni prvak.

"Pogledal sem posnetek. Bil je v mrtvem kotu, jaz pa mu nisem pustil dovolj prostora. Moja krivda."

Na vprašanje, ali se namerava pogovoriti z Alonsom, je Britanec odvrnil: "Ne. Bi se, potem pa sem slišal, kaj je rekel o meni. Pravzaprav sploh ni pomembno." 

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Alonso in Hamilton sta si pred dolgimi leti delila garažo pri McLarnu, kjer je Britanec že v svoji krstni sezoni 2007 kazal zobe in konkuriral uveljavljenemu Špancu v boju za status prvega dirkača.

Njun odnos je v tisti sezoni utrpel nepopravljivo škodo in čeprav sta bila dolga leta razmeroma vljudna drug od drugega, stare zamere še niso pozabljene.

Hamilton je v zadnjem desetletju zrušil kopico rekordov in se postavil ob bok največjim velikanom tega športa, medtem ko Alonsu zaradi neposrečenih kariernih odločitev nikoli ni uspelo uresničiti vsega potenciala.

To gre Špancu pošteno v nos, kar je nedavno dokazal tudi z delnim razvrednotenjem Hamiltonovih rekordov.

lewis hamilton Zadoščenje Šport Alonso nad Hamiltona: "Zdaj vidiš, da gre za dirkalnik"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.