Šport > Moto športi
12 ogledov

"Vettel ni kriv"

Vettel Red Bull Toro Rosso rumena zastava prehitevanje VN Brazilije Interlagos Reševalni pas/Twitter
Pri Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) so prepričani, da Sebastian Vettel ni prehiteval pod rumenimi zastavami.

Ferrari je na Fio naslovil vprašanje, ali je bilo prehitevanje Nemca, ki je obšel dirkača ekipe Toro Rosso Jean-Érica Vergna, v skladu s pravili. Odgovor naj bi bil pozitiven. Tako naj bi Sebastian Vettel obdržal svoj tretji naslov svetovnega prvaka.

Zaplet naj bi povzročilo neskladje med opozorilnimi lučmi in zastavami ob stezi. Vettel je namreč v četrtem krogu prehitel Vergna še pred zelenimi lučmi ob stezi, na volanu pa so prav tako še utripale rumene lučke. A kamere so pokazale, da je nekdo ob dirkališču že mahal z zeleno zastavo, Vettel pa je svoj manever izvedel po njej.

"Incident ni prišel pred stewarde dirke, saj je izgledalo, da za kaj tašnega ni nobenega razloga," je dejal direktor komunikacij pri Fii Norman Howell in dodal. "Zdaj, ko se je odzval Ferrari, smo odgovorili na zadevo."

Po mnenju Fie imajo pri opozorilih na stezi prednost zastave, sledijo pa luči ob dirkališču in lučke v kokpitu. Pri Red Bullu se zaenkrat še niso odzvali na sume Ferrarija ter španskih in italijanskih medijev, ki so prvi poročali o morebitni nepravilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.