Šport > Moto športi
129 ogledov

Vodilna dirkača sezone obračunala tudi za zmago v Avstriji

Francesco Bagnaia in Jorge Martin Profimedia
Bagnaia po zmagi v Spielbergu sam na vrhu SP.

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu v svetovnem prvenstvu razreda motoGP. Drugi je bil Španec Jorge Martin (Pramac Ducati), tako da ima Bagnaia zdaj pred najbližjim zasledovalcem v seštevku SP pet točk naskoka. Tretji je bil še en Ducatijev voznik, Italijan Enea Bastianini.

Bagnaia, dvakratni zaporedni svetovni prvak in branilec naslova, je v soboto slavil na sprinterski dirki in pred današnjo klasično preizkušnjo ujel doslej vodilnega v seštevku sezone Martina. Oba sta imela pred startom VN Avstrije na vrhu po 250 točk.

Po današnji zmagi, sicer sedmi klasični na 11 dirkah letošnje sezone, je Italijan zdaj sam na vrhu SP s petimi točkami prednosti pred Špancem. Bagnaia je pri 275 točkah, Martin jih ima 270. Tretji je še naprej Bastianini (214), Španec Marc Marquez, danes četrti, sledi s 192 točkami.

Martin in Bagnaia sta današnjo dirko dobro začela, skupaj z Bastianinijem pa so se v nadaljevanju odpeljali vsem zasledovalcem. Zmagovalec kvalifikacij Martin je v vodstvu zdržal le en krog, preden ga je Bagnaia prehitel v začetku drugega, nato pa sprememb pri vrhu ni več bilo.

Naslednja, 12. dirka sezone, bo 1. septembra za veliko nagrado Aragonije v Španiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.