Šport > Moto športi
1322 ogledov

Red Bulla ne bodo pogrešali

Cyril Abiteboul EPA Cyril Abiteboul
Napeti odnosi so naposled pripeljali do zloma nekoč izjemno plodnega sodelovanja.

S koncem sezone 2018 se je končalo večletno sodelovanje med Red Bullom in Renaultom, ki sta od leta 2010 do 2013 skupaj osvojila štiri naslove svetovnega in konstruktorskega prvaka.

Avstrijska ekipa s sedežem v Milton Keynesu v zadnji skupni sezoni ni skoparila s kritiko na račun francoskega proizvajalca in se po seriji razočaranj odločila, da je sprememba nujno potrebna. Red Bullove dirkalnike bo tako v prihajajoči sezoni poganjal Hondin pogonski sklop.

Red Bull in in Renault sta si samo v preteklem letu javno izmenjala kar nekaj ostrih besed, pri čemer pa Francozi niso bili dorasel tekmec PR službi avtrijske ekipe.

christian horner max verstappen red bull | Avtor: Epa Christian Horner bo vse upe položil v Maxa Verstappna. Epa
"Po eni strani nam je žal, po drugi pa ne obžalujemo, saj je imel Red Bull prevelik nadzor nad komunikacijo. Morali smo reagirati. Razmerje moči ni bilo pravično, ker je Red Bull v komunikaciji precej spretnejši od nas. Ves čas smo stopicali za njimi in prevečkrat so komunikacijo z javnostjo izkoristili v svoj prid," je javne kritike Red Bulla obsodil direktor Renalutovega F1 programa Cyril Abiteboul. "Da smo si na jasnem, situacija z motorjem še vedno ni takšna, kot bi morala biti, vendar ni tako slaba, kot se je morda zdelo. Prihodnje leto bo bolje, to vam lahko obljubim," je dodal Abiteboul.

Renaultove motorje bosta v prihodnji sezoni koristili dve moštvi - Renault F1 Team in McLaren.

"Spet smo prevzeli nadzor nad komunikacijo, imidžom, proračunom, investicijami in razvojno strategijo. To je bil eden od razlogov, zakaj smo se v F1 vrnili kot samostojna ekipa."

Cyril Abiteboul

red bull Razpad sistema Šport "Z njimi nočemo imeti nobenega opravka več"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.