Šport > Moto športi
176 ogledov

Zvezdnik osrečil številne navijače v Sloveniji, po 1043 dneh spet do zmage

Marc Marquez, zmagovalec VN Aragonije 2024
1/8
Profimedia
Španski dirkač Marc Marquez (Gresini Ducati) je bil v razredu motoGP prepričljivo najboljši na dirki za veliko nagrado Aragonije v Španiji. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Jorge Martin (Pramac Ducati), tretji pa je bil še en Španec Pedro Acosta (GasGas).

Starejši izmed obeh bratov Marquez je vodil skozi vso dirko. Na drugem mestu mu je za ovratnik ves čas dihal Jorge Martin, ki pa ga ni mogel prehiteti. Po današnji zmagi je je Marquez v skupnem seštevku na tretjem mestu. To je bila njegova prva zmaga po letu 2021, od tedaj je minilo kar 1043 dni.

"Bila je zares izjemna dirka. Čudovito je zmagati pred domačimi navijači. Danes je bilo težko ohraniti zbranost, saj sem imel kar veliko prednost pred tekmeci, a mi je na koncu vseeno uspelo," je po zmagi povedal Marquez, ki je z zmago osrečil tudi številne navijače v Sloveniji. Ni jih namreč malo tistih, ki zanj stiskajo pesti.

Precej tesnejši je bil dvoboj za tretje mesto, za katerega sta se večji del dirke borila Alex Marquez (Gresini Ducati) in drugouvrščeni v skupnem seštevku Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), a sta na koncu po prehitevanju mlajšega izmed bratov Marquez oba ostala brez točk, saj se jima je šest krogov pred koncem na enem izmed ovinkov pripetil padec. Tretje mesto je na koncu zasedel še en Španec Pedro Acosta.

V skupnem seštevku še naprej vodi Jorge Martin, ki je skupno zbral 299 točk in ima 23 točk naskoka pred Bagnaio ter sedemdeset pred današnjim zmagovalcem Marquezom. Naslednja dirka bo na sporedu prihodnjo nedeljo, ko se bodo dirkači pomerili za veliko nagrado San Marina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:59 01.september 2024.

    BMK za motoGP..