Šport
11 ogledov

Murray vroč pred Wimbledonom

Murray je v odlični formi. Pravi preizkus pa bo finale proti Tsongaju. (Foto: EP Žurnal24 main
Teden pred začetkom Wimbledona je domači adut Andy Murray v pravi formi. Uvrstil se je v finale pripravljalnega turnirja v Queen'su. Trikratnega finalista Wimbledona Andy Roddicka je premagal s 6:3 in 6:1.
Prihodnji teden se na igrišča vrača nekdanja številka 1, Američanka Serena Williams. Na prvem nastopu po poškodbi bo zaigrala proti Bolgarki Cvetani Pironkovi. Šlo bo za prvo kolo Eastbourna. Po skoraj pol leta pa se bo teden pred Wimbledonom vrnila tudi njena sestra Venus. Njo čaka Nemka Andrea Petkovic.

Britanec Andy Murray in Francoz Jo-Wilfried Tsonga sta se uvrstila v finale teniškega turnirja Queen's v Londonu z nagradnim skladom 1,15 milijona dolarjev. Drugopostavljeni Murray je v prvem polfinalnem obračunu premagal specialista za travo Američana Andyja Roddicka s 6:3 in 6:1, Tsonga pa je bil v drugem boljši od Britanca Jamesa Warda s 6:3 in 7:6 (7). Tsonga je v petkovem četrtfinalu izločil prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala, zmagovalca nedavno končanega OP Francije, ki se mu tako priprava na tretji grand slam sezone v Wimbledonu ni najbolje izšla.

"Vsakega žogica, ki jo je udaril, se je spremenila v zlato. Danes je bil zame čisto predober," je pošteno poraz priznal Roddick. Apetiti britanske javnosti bodo tako za turnir v All England Clubu, ki ga domačin ni dobil že dolga desetletja, spet narasli. Še posebej, ker je Murray dobro in hitro okreval po poškodbi gležnja z Roland Garrosa. "Dobro se počutim. Pred mano je prost teden. Odigral sem štiri dvoboje in mislim, da sem pripravljen za Wimbledon," pa je o svoji pripravljenosti za največji turnir na svetu dejal Roddick.

Queen's, ATP, polfinale:

Andy Murray (VBr/2) : Andy Roddick (ZDA/3) 6:3, 6:1;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra) : James Ward (VBr) 6:3, 7:6 (7).

Halle, ATP, polfinale:

Philipp Kohlschreiber (Nem) : Gael Monfils (Fra/3) 6:3, 6:3;
Philipp Petzschner (Nem) : Tomaš Berdych (Češ/2) 7:6 (7), 2:6, 6:3.

Koebenhavn, WTA, polfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Mona Barthel (Nem) 6:1, 6:2;
Lucie Šafarova (Češ/4) : Petra Martić (Hrv) 1:6, 6:4, 6:2.

Birmingham, WTA, polfinale:

Daniela Hantuchova (Slk/4) : Ana Ivanović (Srb/2) 6:7 (2), 6:3, 6:2;
Sabine Lisicki (Nem) : Shuai Peng (Kit/3) 6:3, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.