Šport
53 ogledov

Na dopingu "padel" tudi svetovni prvak Rogers

Rogers Froome Sky Saxo-Tinkoff Tour de France dirka po Franciji EPA
Avstralski kolesar Michael Rogers, dobitnik brona v vožnji na čas na olimpijskih igrah v Atenah 2004 in trikratni svetovni prvak, je novo ime med dopinškimi kršitelji.

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je sporočila še, da je nedovoljena poživila, pri obeh so našli sledi klenbuterola, poleg Avstralca Michaela Rogersa jemal tudi Belgijec Jonathan Breyne.

UCI je sporočil, da sta oba kolesarja začasno suspendirana, zdaj sta na potezi nacionalni zvezi, ki bosta odločili, kakšna bo usoda Rogersa in Breyneja. Rogers, ki bo v petek dopolnil 34 let, je bil pozitiven na dirki za japonski pokal 20. oktobra, Breyne pa 5. novembra na dirki okoli jezera Taihu, na kateri je štiri dni pozneje dobil etapo.

Avstralec je bron na OI 2004 dobil po tem, ko so zmagovalcu, Američanu Tylerju Hamiltonu, dokazali jemanje nedovoljenih sredstev in mu odvzeli zlato. Na svetovnih prvenstvih je slavil v letih 2003, 2004 in 2005. Rogers je letos prestopil v ekipo Saxo-Tinkoff, kjer kolesari tudi Španec Alberto Contador. Ta je bil ob končno zmago na dirki po Franciji leta 2010, ko so mu dokazali jemanje klenbuterola. Dvaindvajsetletni Breyne je sicer član belgijskega moštva Crelan-Euphony.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.