Šport
20 ogledov

Na Jesenice prihaja nov Šved

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Acorni Jesenice bi utegnil okrepiti 32-letni švedski branilec Henrik Petre, ki je v ponedeljek v Podmežaklo prišel na preizkušnjo. Pri železarjih že igrajo trije Švedi.

Trem Švedom v rdečem dresu se bo v ponedeljek pridružil še četrti. Na preizkus na Jesenice namreč prihaja 32-letni švedski branilec Henrik Petre, so sporočili na spletni strani Hokejskega kluba Acroni Jesenice. Svoj krstni nastop v rdečem dresu bi po napovedih lahko doživel že v petek, ko bodo železarji igrali proti Znojmu.

Petre je bil leta 1997 izbran na naboru lige NHL, izbrali so ga Washington Capitalsi, vendar pa 187 cm visoki in 90 kg težak branilec v najmočnejši hokejski ligi na svetu ni zaigral nikoli. Večino svoje kariere je igral v Skandinaviji, eno sezono pa je igral za moštvo Slovan iz Bratislave.

V lanski sezoni je bil član moštva Almtuna v ligi alsvenskan, pred prihodom na preizkus na Jesenice pa je bil brez moštva. Šved je v ligi elitserien odigral 303 tekme, v SM ligi na Finskem pa 133. V sezoni 2006/ 2007 je bil njegov trener pri finskemu moštvu SaiPa Heikki Mälkiä, glavni trener Acroni Jesenic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.