Šport
18 ogledov

Nadal brez četrtfinala, boljši še Mayer

Rafael Nadal je v finalu Tokia klonil proti Andyju Murrayju EPA
Štiri dni po tem, ko ga je v finalu turnirja v Tokiu odpravil Britanec Andy Murray, je španski teniški igralec Rafael Nadal utrpel nov poraz. V Šanghaju je prvega nosilca turnirja s 7:6 (5) in 6:3 izločil Nemec Florian Mayer.

Španec Rafael Nadal ne bo videl četrtfinala turnirja ATP v Šanghaju. Gostovanje na Kitajskem se je za prvega nosilca končalo ekspresno, saj ga je že v 3. kolu izločil Nemec Florian Mayer. Petnajsti igralec turnirja je dobil tie-break v prvem nizu, nato pa dokončal delo v nadaljevanju, Nadalu odvzel dva servisa in slavil s 6:3.

Nadalov rojak David Ferrer si je z zmago nad Juanom Carlosom Ferrerom kot peti teniški igralec zagotovil mesto na finalni prireditvi ATP World Tour Finals, ki bo na sporedu novembra. V španskem dvoboju je Ferrer rešil tri "match žoge" in na koncu premagal Ferrera za svoj tretji vpoklic na prestižni dogodek v londonski O2 Areni. Tam ga poleg Nadala že čakajo Novak Djoković, Roger Federer in Andy Murray.

Šanghaj, masters ATP (3,24 milijona USD), rezultati:

Florian Mayer (Nem/15) : Rafael Nadal (Špa/1) 7:6 (5), 6:3;
Andy Murray (VB/2) : Stanislas Wawrinka (Švi/13) 6:4, 3:6, 6:3;
David Ferrer (Špa/3) : Juan Carlos Ferrero (Špa) 1:6, 7:5, 6:2;
Matthew Ebden (Avs) : Gilles Simon (Fra/8) 6:2, 2:6, 7:6 (8);
Kei Nišikori (Jap) : Santiago Giraldo (Kol) 7:6 (6), 4:6, 6:3;
Aleksandr Dolgopolov (Ukr/12) : Bernard Tomić (Avs) 5:7, 6:1, 6:0;
Andy Roddick (ZDA/10) : Nicolas Almagro (Špa/7) 6:3, 6:4;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.