Šport
5618 ogledov

Nadal med dvobojem ignoriral prošnje družine

Profimedia
Usoda španskega tenisača visi na nitki.

Rafael Nadal se je z velikanskimi težavami prebil v polfinale Wimbledona in s tem ohranil teoretične možnosti za osvojitev t.i. koledarskega grand slama (tj. zmaga na vseh štirih grand slamih v eni sezoni), kar se v profesionalnem tenisu ni zgodilo že od leta 1969.

Rafael Nadal Maraton Šport Nadal z gromozanskimi mukami v polfinale Wimbledona

Španski tenisač je trenutno samo še dve zmagi oddaljen od tretje zaporedne lovorike na grand slamh, vendar pa je, sodeč po dogajanju na četrtfinalnem dvoboju z Američanom, Taylorjem Fritzem, njegov končni uspeh malo verjeten.

Rafael Nadal | Avtor: Epa Epa
Nadal je imel na dvoboju, v katerem se je vrnil po zaostanku z 1:2 v nizih, velike težave s trebušno mišico, zaradi česar je med potreboval pomoč fizioterapevta. Posledično je moral precej zmanjšati hitrost prvega servisa in v izmenjavi tvegati več, kot je sicer v njegovi navadi.

V nadaljevanju mu je ob izdatni pomoči protibolečinskih sredstev uspel preobrat, vendar pa je njegov nastop v polfinalu, v katerem bi se moral pomeriti z Nickom Kyrgiosom, za zdaj še pod velikim vprašajem.

"Telo je v redu, ampak s trebušno mišico nekaj ni v redu, če sem povsem iskren. Moral sem najti način, da malce spremenim servis. Nekajkrat sem mislil, da bom moral predati obračun, a me je vsa ta energija igrišča in občinstva peljala naprej," je po dvoboju povedal 36-letnik.

Na vprašanje, ali bo imel dovolj časa za okrevanje pred petkovim polfinalnom, je Španec odvrnil: "Ne vem. Opraviti bom moral še nekaj preiskav. Težko je karkoli napovedati. Vajen sem igrati v bolečinah, zame to ni nič novega. Težave me spremljajo že nekaj dni, tokrat pa je bolečina postala precej hujša. Težko vam dam konkreten odgovor, ker bom, če se izkaže drugače, izpadel lažnivec."

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob številnih grimasah in očitnih omejitvah v njegovi igri so Nadala k predaji nagovarjali tudi člani njegove družine. V strahu pred morebitnim poslabšanjem stanja sta mu nadaljevanje dvoboja iz lože ob robu igrišča odsvetovala tako oče Sebastian kot sestra María Isabel.

"Dejala sta mi, da moram predati," je na novinarski konferenci povedal Nadal, ki pa njunega nasveta ni upošteval. "Težko je predati sredi dvboja. Tega res ne maram početi, čeprav si mi je misel na to dolgo podila po glavi. Želel sem odigrati do konca. Ponosen sem, da sem ostal konkurenčen v takšnih pogojih," je sklenil rekorder po številu osvojenih grand slamov (22).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.