Šport
69 ogledov

Nadal na pragu izjemnega jubileja

rafael nadal EPA
Španca Rafael Nadal in Albert Ramos Vinolas sta finalista peščenega mastersa v Monte Carlu.

V kneževini, kjer poteka prvi letošnji masters na peščeni podlagi, sta bila danes na sporedu oba polfinalna obračuna. V prvem je Albert Ramos Vinolas v treh nizih premagal Francoza Lucasa Pouilla in si priigral prvi finale na turnirjih serije 1000. 24. igralec sveta pred tem nikoli ni igral niti v četrtfinalu prestižne serije devetih turnirjev, na letošnjem Monte Carlu pa je na poti do finala izločil tudi prvega igralca sveta Andyja Murrayja in najboljšega hrvaškega tenisača Marina Čilića.

V drugem polfinalu je Rafael Nadal upravičil vlogo favorita in v dveh nizih premagal Davida Goffina, ki je bil v četrtfinalu boljši od Novaka Đokovića. Nadal, ki sliši na vzdevek ''kralj peska'', bo v nedeljo lovil jubilejno deseto zmago v Monte Carlu (9-1), kar je absolutni rekord. Od leta 2005 do 2012 je v kneževini nanizal osem zaporednih lovorik, po treh letih premora pa se je lani veselil še devete.

ATP Masters 1000, Monte Carlo, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/4) - David Goffin (Bel/10) 6:3, 6:1;
Albert Ramos Vinolas (Špa/15) - Lucas Pouille (Fra/11) 6:3, 5:7, 6:1.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.