Šport
30 ogledov

Nadal ni zaskrbljen nad tretjim mestom

Rafael Nadal Monte Carlo EPA
Eden najboljših teniških igralcev vseh časov Rafael Nadal je v ponedeljek po dolgem času padel nižje od drugega mesta na lestvici ATP. Španec nad tem podatkom ni zaskrbljen.

Rafael Nadal se na modrem pesku na mastersu v Madridu ni znašel najbolje in z nastopi končal že v tretjem kolu, ko ga je izločil rojak Fernando Verdasco. Na koncu je turnir dobil Švicar Roger Federer, ki se je po številu osvojenih mastersov (20) na prvem mestu izenačil ravno z Nadalom. Za nameček pa je FedEx Rafo še prehitel na drugem mestu na lestvici ATP. Na prvem mestu je še naprej Novak Đoković.

"Če sem številka dve ali tri, mi ne pomeni veliko, glede na moje cilje, ki ostajajo isti in niso povezani s položajem na lestvici. Moram premagovati najboljše na svetu," je dejal šestkratni zmagovalec turnirja za grand slam na rdečem pesku v Parizu. Nadal bi se na drugo mesto lahko vrnil že po koncu turnirja v Rimu, ki se igra te dni. "Potrudil se bom igrati svoj najboljši tenis. Če mi bo to uspelo, imam velike možnosti za končni uspeh. Poskusil bom ponoviti nivo igre iz Monte Carla in Barcelone. Počutim se dobro, v zadnjem času sem zadovoljen s svojimi igrami," je še pristavil Rafael Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.