Šport
30 ogledov

Največje lige proti, a SP bo pozimi

Blatter tako kot navijači želi napadalnejšo igro in več zadetkov. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bo leta 2022 gostil Katar, bo potekalo novembra in decembra.

Ameriški Sports Illustrated je za potrditev informacije pridobil več neodvisnih virov, nenazadnje pa je ključen podatek, da bo Mednarodna nogometna zveza Fifa prihodnji teden na sestanku v Dohi dorekla priporočene in že skorajda povsem dorečene datume prvega svetovnega nogometnega prvenstva v arabskem svetu. Datumski okvir prvenstva bo zakoličil izvršilni odbor Fife prihodnji mesec na seji v Zürichu.

Fifa se je očitno zanesla na zdravniška priporočila ter bo skušala preprečiti morebitna tveganja in resne posledice za zdravje nogometašev in udeležencev prvenstva, če bi tega izpeljali v poletnem junijsko-julijskem terminu, ko zalivske države pesti neznosna pripeka s temperaturami, ki lahko dosežejo tudi 50 stopinj Celzija.

Novembrsko-decembrskemu terminu so ostro oporekali v največjih evropskih nogometnih ligah, kajti termin prvenstva bi sovpadal s terminom ligaške sezone

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.