Šport
26 ogledov

"Naslov najboljšega bi zamenjal za medaljo"

domagoj duvnjak rokomet hsv hamburg rdeča dvorana velenje Simon Maljevac
Najboljši rokometaš sveta za leto 2013 Domagoj Duvnjak na sinočnjem dvoboju sicer ni zatresel mreže Gorenja, vendar je kljub temu prispeval velik delež k zmagi HSV Hamburga.

"To je bila naša prva tekma po evropskem prvenstvu in menim, da je vse skupaj dokaj dobro izgledalo na igrišču," je bil po sinočnji zmagi v Velenju zadovoljen organizator igre HSV Hamburga in hrvaške reprezentance. Domagoj Duvnjak je na prvenstvu stare celine še enkrat več potrdil svojo kakovost, vendar ostal brez tako želenega odličja, v nadaljevanju Lige prvakov pa se nadeja ubranitve lanskega naslova.

So vas igralci Gorenja s čim presenetili?
Vedeli smo, da nas čaka težko delo. Domačini so odigrali dobro tekmo, po mojem mnenju pa je končna razlika malce previsoka, saj nam je Gorenje dihalo za ovratnik vse do zadnjih minut. Velenjčanom želim veliko sreče v nadaljevanju sezone in resnično upam, da se bodo uspeli prebiti v osmino finala Lige prvakov.

Kako komentirate učinkovito predstavo Staša Skubeta?
Še enkrat več je potrdil, da gre za zelo kakovostnega igralca. Nedvomno je velik talent, ki lahko v prihodnje še napreduje. Verjamem, da mu bo uspelo.

Se je v vaši igri čutila morebitna utrujenost po evropskem prvenstvu?
Imel sem štiri dni počitka in to mi je zelo dobro delo. Uspel sem se malce spočiti in upam, da bom v nadaljevanju sezone odigral na visokem nivoju. Prvenstvo na Danskem je bilo naporno, vendar je to že zaključena zgodba. Pred nami so nove pomembne tekme. V domačem prvenstvu smo si nabrali zaostanek, v Ligi prvakov pa si želimo prvega mesta v skupini in s tem lažjega tekmeca v izločilnih bojih.

Zagotovo ste počaščeni s priznanjem za najboljšega rokometaša na svetu?
Seveda je to velika čast zame. Minulo sezono sem igral zelo dobro in prejel to priznanje, ki mi ogromno pomeni. Vem, da sedaj vsi pričakujejo od mene nadaljevanje takšnih predstav tudi letos. To priznanje je še dodaten zagon za nadaljevanje kariere.

Bi ga zamenjali za medaljo na evropskem prvenstvu?
Zagotovo. Za medaljo bi se odrekel tega prestižnega priznanja. Na Dansko smo se odpravili z željo po osvojitvi naslova evropskega prvaka, kar pa nam ni uspelo. V polfinalu smo bili blizu zmage, vendar se nam je v končnici dvoboja proti domačinom izmuznila iz rok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.