Šport
25 ogledov

"Navijači dodajo adrenalin"

Luka Špik je finale v Münchnu sklenil na šestem mestu. (Foto: Veslaška zveza Slo Žurnal24 main
To nedeljo se bo na Bledu s predtekmovanji začelo 40. svetovno prvenstvo v veslanju, ki ga bo gorenjski biser gostil že četrtič.

"Ne rečem, da ima poznavanje Blejskega jezera za naju neko prednost pred ostalimi, vsekakor pa lahko pomagajo navijači. V kočljivih trenutkih ti njihovo navijanje vbrizga prepotrebno dozo adrenalina in dodatno motivacijo," je pred začetkom svetovnega prvenstva na Bledu slovenske navijače v Zako povabil Luka Špik. Skupaj z Iztokom Čopom si v konkurenci dvojnih dvojcev močno želita osvojiti kolajno.

Ritem diktira Luka

Edini slovenski čoln z realnimi možnostmi za osvojitev odličja bo prvi preizkus doživel v nedeljo, ko bodo na sporedu predtekmovanja. Če bo šlo vse po sreči, se bosta Čop in Špik predstavila v finalu prihodnji petek. Prvič odkar veslača nastopata skupaj na velikih tekmovanjih, bo Špik veslal spredaj. "Spremeni se le to, da zdaj dajem čolnu ritem jaz," za konec pojasnjuje mlajši član tandema, ki realne možnosti za kolajno daje šestim čolnom.

Zlato branita kivija

Glavna favorita za zmago sta Novozelandca Nathan Cohen in Joseph Sullivan, ki branita zlato z lanskega prvenstva na jezeru Karapiro. Kivija sta dobro formo pred vrhuncem sezone potrdila na svetovnem pokalu v Luzernu dober mesec nazaj, ko sta slavila pred Nemcema Hansom Grühnejem in Stephanom Krügerjem, tretja pa sta bila Britanca Matthew Wells in Marcus Bateman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.