Šport
13 ogledov

Ne Novak, resnični kralj je sokol

Novak Djoković EPA
Za dobro počutje igralcev, igralk in gledalcev v Wimbledonu skrbi lepo število športnih delavcev in prostovoljcev ter tudi sokol Rufus. "Moj sokol je velik profesionalec. Nikoli še ni zatajil," ga pohvali njegov nadzornik Wayne Davis.

Že res, da je Novak Djoković z zmago proti Rafaelu Nadalu postal zmagovalec letošnjega Wimbledona in že pred tem nova številka ena svetovnega tenisa, toda resnični "kralj" igrišč v All England Clubu je sokol Rufus, ki skrbi, da nad igrišči ne letajo nepovabljeni gostje. "Zjutraj sva že ob šesti uri v All England Clubu. Moj Rufus takrat pozorno preišče teren, pregleda vsak centimeter. Ni goloba, ki bi se mu uspel skriti," ponosno pove Wayne Davis, skrbnik Rufusa. "Moj sokol je pravi profesionalec. Nikoli še ni zatajil. Konec koncev bi bilo nerodno, če bi Murray stopil v ptičji iztrebek, ali pa pomislite, da bi na kraljico padlo kaj iz neba," v smehu pove 53-letnik. Čeprav je Rufus "pravi profesionalec", včasih svojo službo jemlje celo preveč resno. "Enkrat je Rufus povsem padel v svojo službo in golobe preganjal po celi četrti. Komaj smo ga privabili nazaj. Po tem dogodku smo mu vgradili oddajnik, da ga lahko najdemo," je povedal Davis, ki Rufusa ponosno kliče kralj ptic: "On je tiger v Wimbeldonu. Lev!"

Davis je sicer le eden od zanimivih delavcev na največjem teniškem turnirju na svetu. Tu je tudi frizerka Suzane Strong, skrbnik travnatih površin Eddie Seaward, statistik Alan Flack, skrbnik opreme Derek Dimer in mnogi drugi …

"Več let na turnirju delam kot frizerka. Zgodilo se je mnogo stvari. Nekoč me je Bondarenkova prosila, da ji lase obarvam v barve žogice," je dejala frizerka Suzane, medtem ko Seaward že več kot 22 let pazi, da je travnata površina na prav vseh igriščih pripravljena optimalno. "Naša služba morda ni najbolj razburljiva, vendar jo imamo radi. Pazimo na vsak prvi servis, vsak as, vsako podrobnost dvoboja," pravi Flack in dodaja, da je le eden od mnogih, ki v Wimbledonu pazijo, da imamo na voljo takšne in drugačne statistične podatke. "Za en turnir potrebujemo okoli 54.500 žogic. Od prvega dneva, ko sem v Wimbledonu, je preko mene zagotovo šlo 1,6 milijona žogic," pa je z zanimivim podatkom postregel Dimer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.