Šport
10 ogledov

Nedosegljiva dvojica

Martina_Hingis2_Getty - main Žurnal24 main
Na lestvici ATP ni prišlo do sprememb, saj še naprej vodi izjemni Roger Federer. Tudi pri ženskah ima vodilna Justin Henin veliko prednost pred ostalimi, medtem ko je Katarina Srebotnik 26.
 

Lestvica ATP

1. R. Federer (ŠVI) 7180
2. R. Nadal (ŠPA) 5735
3. N. Djoković (SRB) 4470
274. M. Tkalec (SLO) 138
323. G. Žemlja (SLO) 106
 

Najboljši teniški igralec na svetu Švicar Roger Federer se je po zmagoslavju na mastersu v Šanghaju še bolj utrdil na prvem mestu lestvice ATP . Švicar ima zdaj 7180 točk, drugouvrščeni Španec Rafael Nadal pa 5735, tako da se je naskok številke 1 moškega tenisa povečal na 1445 točk. Tretji je kljub neuspešnemu nastopu na Kitajskem še vedno Srb Novak Djokovič . Med prvo deseterico je Šanghaj prinesel le eno spremembo. Finalist David Ferrer je prehitel Američana Andyja Roddicka in je zdaj s petim mestom najvišje doslej v karieri.

Slovenija
ima med najboljšo tisočerico pet igralcev. Najvišje, na 274. mestu, je Marko Tkalec , ki je izgubil tri mesta. Za 14 mest slabši kot na zadnji lestvici je na 323. mestu Grega Žemlja, Marko Kavčič pa je dve mesti pridobil in je zdaj 440. Štiri mesta za njim je Luka Gregorc , 860. pa je Rok Jarc.


Justine Henin je neulovljiva. © AFP

 
Hingisovo so umaknili z lestvice
Čeprav so najboljše teniške igralke sveta že prejšnji teden končale sezono, je kljub vsemu še prišlo do sprememb na lestvici WTA . Vodstvo tekmovanja je namreč z lestvice umaknilo Švicarko Martino Hingis , ki se je po razkritju, da so med turnirjem v Wimbledonu v njenih vzorcih našli sledi kokaina , 1. novembra teniško upokojila. Švicarka je bila na 19. mestu, tako da so igralke za njo pridobile eno mesto. Najboljša Slovenka Katarina Srebotnik je tako sezono končala na 26. mestu.

Ob Srebotnikovi, ki je bila pred tednom dni 27., je dve mesti pridobila še druga slovenska igralka Andreja Klepač , ki je zdaj na 135. mestu. Maša Zec Peškirič je eno mesto izgubila in je 194., za dve pa je slabša Polona Hercog na 347. mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.