Šport
72 ogledov

Nekdanja številka ena do prve zmage po suspenzu zaradi dopinga

Simona Halep Profimedia
Simona Halep do prve zmage po dopinški kazni.

Nekdanja najboljša teniška igralka na svetu, Romunka Simona Halep, je dosegla prvo zmago po devetmesečni kazni zaradi dopinških prekrškov. Na turnirju serije challenger WTA v Hongkongu je v uvodnem krogu premagala Avstralko Arino Rodionovo s 6:2, 4:6 in 6:4, v naslednjem pa jo čaka Rusinja Ana Blinkova.

Mednarodna teniška agencija za integriteto (ITIA) je Romunki sicer izrekla štiriletno prepoved nastopanja zaradi dveh ločenih dopinških prekrškov v letu 2022.

Triintridesetletna Halep se je pritožila na športno razsodišče (Cas) v Lozani, kjer so ji marca letos štiriletno kazen zmanjšali na devetmesečno, potem ko je dokazala, da je bil pozitiven dopinški test posledica "kontaminiranega produkta", anomalija v njenem biološkem potnem listu pa je bila povezana z operativnim posegom, ki ga je prestala.

Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam na odprtem prvenstvu Francije v Parizu 2018 in v Wimbledonu 2019 je letošnjega marca in maja že nastopila na dveh turnirjih, na obeh pa se je poslovila v uvodnem krogu. Na marčevskem turnirju v Miamiju jo je premagala Španka Paula Badosa, na majskem v Parizu pa je zavoljo poškodbe kolena predala dvoboj Američanki Mccartney Kessler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice