Šport
20 ogledov

'Nemka' pri petnajstih najmlajša na igrah

Gianina Ernst Reuters
Ob številnih tekmovalcih na letošnjih olimpijskih igrah je težko izstopati, kar pa uspeva smučarski skakalki Gianini Ernst.

Mnogi športniki si celo življenje prizadevajo za nastop na olimpijskih igrah in te priložnosti morda nikoli ne dočakajo. Na drugi strani pa so taki, ki jih ta čast doleti že v mladih letih. Gianina Ernst je šele dobro zakorakala v svoje šestnajsto leto življenja pa bo že zastopala barce Nemčije na letošnjih igrah. S petnajstimi leti in 42 dnevi je mlada smučarska skakalka najmlajša udeleženka spektakla v Sočiju.

Da bo zgodba mlade Gianine še bolj zanimiva, je poskrbela sama to poletje. Takrat se je v Švici rojena skakalka namreč odločila, da pridobi nemško državljanstvo (njen oče je Nemec) in na tekmovanjih od takrat nastopa v barvah nemške trobojnice.

"Reprezentanco je zamenjala, ker se v Švici s smučarskimi skoki v ženski konkurenci še ne ukvarjajo tako strukturirano. Zato se je odločila, da pride k nam v športni internat v Oberstdorfu," je povedal trener nemške reprezentance Andreas Bauer.

Njena odločitev se je izkazala za pravilno po vsega dveh mesecih, ko je na tekmi za svetovni pokal v Lillehamerju presenetila in osvojila drugo mesto, s katerim si je 'kupila' vozovnico za olimpijske igre.

"To so moje sanje, da lahko nastopam v Sočiju," je dejala Gianina, ki vzornika vidi v avstrijskem skakalcu Gregorju Schlierenzauerju. Ima še pet bratov in sester - brat Benjamin v smučarskih skokih nastopa za Švico. Zanimivo je, da bi Slovenija prav tako lahko imela eno najmlajših udeleženk na igrah, a se je malda skakalka Ema Klinec žal poškodovala in tako ostala brez nastopa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.