Šport
5 ogledov

Nemke nedosegljive

Brankovič-Likozarjevi na strelišču ni šlo vse po načrtih. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
V Hochfilznu so se med sabo pomerile še ženske biatlonske štafete. Tokrat so se zmage veselile Nemke pred Rusinjami in Francozinjami. Naše so zasedle skromno osmo mesto.
 

Hochfilzen, štafeta 4 x 6 km (Ž)

1. Nemčija 1:23:35,0 (0+10)
2. Rusija +19,3 (0+10)
3. Švedska 20,3 (0:5)
8. Slovenija 2:20,5 (0+11)

Našim biatloncem ni šlo, zato smo precej več lahko pričakovali od biatlonk, ki so se pomerile v štafeti 4 x 6 km. Najboljše so začele Nemke , ki na začetku resda niso bile ravno najbolj natančne - po dveh predajah so zgrešile kar šest strelov -, vendar jim v kazenski krog ni bilo treba. Poleg tega so, kot kaže, izvrstno kondicijsko pripravljene, saj so imele po drugi predaji dobre pol minute prednosti pred sicer precej bolj natančnimi Rusinjami (štiri poprave) in še sedem sekund več pred Francozinjami (dve popravi).

Nemke (Kati Wilhelm) so bile prepričljivo najboljše. © Action Images

 

V drugem delu so Nemke nadaljevale s hitrim tekom, poleg tega pa so izboljšale strelski izkupiček s strelišč. Vendar so tudi Nemke samo ljudje, kar se je dokazalo v zadnji predaji. Tri poprave na predzadnjem streljanju in Francozinje so se jim približale na vsega sedem sekund zaostanka.

Vendar pa se je, kot že velikokrat do zdaj, še enkrat več pokazalo, da v biatlonu odloča zadnje streljanje, kjer so Nemke ohranile mirnejšo roko. Strelski nastop pa se je povsem ponesrečil Francozinjam, ki so z drugega padle na četrto mesto. Na koncu so se drugega mesta s slabimi 20 sekundami zaostanka veselile Rusinje, ki so se čez ciljno črto pripeljale zgolj sekundo pred Švedinjami . Švedinje so bile tokrat poleg Ukrajink (štiri poprave) najbolj natančne strelke, saj so zgrešile zgolj pet tarč. Nemke in Rusinje pa so morale popravljati kar desetkrat.



Teja Gregorin © Boštjan Tacol

 

Kaj pa naše? Tekmo je začela Teja Gregorin in odlično opravila s prvim streljanjem, medtem ko je v drugem morala popravljati zgolj en strel. Vseeno je naša prva predstavnica nekoliko slabše tekla, tako da je svoj nastop končala na sedmem mestu. Pred koncem jo je prehitela še finska predstavnica.

Gregorinovo je na progi zamenjala Tadeja Brankovič Likozar in na strelišču pokrila vse tarče ter se tako prebila na peto mesto, kjer je ostala tudi po brezhibnem drugem streljanju. Za vodilnimi Nemkami so naše po polovici tekme zaostajale dobro minuto. S petega mesta je svoj nastop začela tudi tretja predstavnica Andreja Mali. Vendar se je Malijevi zataknilo na strelišču, kjer je morala kar trikrat popravljati. S tem je izgubila tri mesta, zaostanek za vodilnimi pa se je povečal na skoraj dve minuti in pol. V drugo ji je šlo precej bolje, saj je morala popraviti zgolj en strel. S strelišča je sicer odšla na osmem, vendar je do zadnje predaje pridobila tri mesta.

To je pomenilo, da se je Dijana Grudiček Ravnikar na zadnjih šest kilometrov podala s petega mesta z zaostankom dobrih dveh minut in pol za neulovljivimi Nemkami. Tudi četrte Švedinje so imele pred našimi že minuto prednosti, tako da na izboljšanje mesta skoraj ni bilo upanja. Vendar pa so se na strelišču roke zatresle tudi Grudičkovi, ki je morala pri prvem streljanju kar trikrat popravljati, na drugem pa še dvakrat. S tem je bilo upanja na uvrstitev med najboljših pet praktično konec. Proti cilju je naša prestavnica izgubila še eno mesto - prehitela jo je Norvežanka -, in tako je slovenska ženska štafeta končala na skupnem osmem mestu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.