Šport
13045 ogledov

Nepredstavljiva tragedija: v iskanju popolne fotografije omahnila v smrt

Instagram
Triindvajsetletna češka športnica in trenerka se je smrtno ponesrečila med planinarjenjem v Alpah.

Iz Češke prihaja tragična vest o smrti obetavne češke gimnastičarke in trenerke Natalie Štichova (23), ki se je smrtno ponesrečila ob padcu med planinarjenjem v Alpah. Po za zdaj znanih informacijah naj bi se 23-letnica med fotografiranjem preveč približala robu skalnatega pobočja in v trenutku nepazljivosti zgrmela 80 metrov v globino.

Nesreča se je zgodila 15. avgusta, zdravniki pa so se dlje časa borili za njeno življenje. Neuradno naj bi podlegla možganskim poškodbam, zaradi katerih so jo po manj kot tednu dni odklopili z aparatov.

Štichova je Alpah počitnikovala s svojim možem, s katerim sta si nedavno obljubila večno zvestobo. Preiskava dogodka še poteka, po poročanju čeških medijev pa se je nezgoda pripetila med fotografiranjem. "Padla je s približno 80 metrov višine. Nikoli ne bom izvedeli, ali ji je spodrsnilo ali se je odlomil del skale," piše spletni portal Extra.cz.

Tragično novico je potrdil njen gimnastični klub Sokol Pribram: "Z globoko žalostjo sporočamo, da nas je po tragični nesreči za vedno zapustila naša izjemna prijateljica, gimnastičarka, reprezentantka in trenerka Natalia Štichova. V svojem kratkem življenju je bila vselej nasmejana in takšne se je bomo spominjali za vekomaj. Njenim družini in bližnjim izrekamo iskreno sožalje ter jim pošljamo veliko moči in podpore."

Štichova je nekoč veljala za eno najobetavnejših čeških gimnastičark. Leta 2015 je osvojila četrto mesto na mladinskem državnem prvenstvu, leto kasneje pa je svojemu klubu pomagala do slavja na regionalnem tekmovanju. Leta 2017 se je oddaljila od tekmovanj in se posvetila trenerskemu delu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Enzgg4 14:36 26.avgust 2024.

    Lepa, mlada,.... neumna. Namero, da bi dobila fotko, ki jo bi objavila na raznih FB, instagramih, toktokih in podobnih neumnostih, je plačala z živlejem. Družbeni mediji so tako poneumili folk, da bi jih bilo treba prepovedati.