Šport
5153 ogledov

Hrvat obnemoglemu Slovencu pomagal do cilja

Vid Botolin facebook Slovenia Olympic Team
Hrvaški atlet je priskočil na pomoč slovenskemu kolegu.

Na evropskih igrah na Poljskem se je Slovenija borila za eno izmed treh mest, ki vodijo med elito evropske atletike. Na koncu so Slovenci osvojili četrto mesto, za le pol točke so zaostali za Litvo. Prvi preboj med najboljše reprezentance v Evropi sta jim pravzaprav preprečili dve poškodbi.

Tretji dan tekmovanja se je za Slovence začel slabo, po dveh so imeli sicer že 34,5 točke naskoka pred Litovci, zaradi poškodbe je v ciljni ravnini na 200 m odstopil Matevž Šuštaršič, ki je bil sicer dobro na poti k visoki uvrstitvi. Obležal je ob progi, kasneje so ga odnesli s tekmovališča ter je moral v bolnišnico; zaključil je sezono zaradi strgane zadnje stegenske mišice. 

Še večjo pozornost pa je požela poškodba slovenskega tekača na 5.000 metrov. Vid Botolin je omagal v zaključku svoje discipline, v Katovicah je bilo zelo vroče, ta dogodek pa je prinesel veliko športno potezo Hrvata Dina Bošnjaka. Ta se je ustavil ob Botolinu, ga podpiral v cilj in bil zato zadnji.

Pri Evropski atletski zvezi niso našli razumevanja za to potezo. Slovene je bil namreč pozneje diskvalificirali in ni končal na 15. mestu. Z diskvalifikacijo je bil ob vse točke, če bi v cilj prišel kot zadnji bi dobil eno. Ta bi bila tako dovolj, da bi Slovenija napredovala.

Na odločitev se je slovenska ekipa pritožila, a jo je vodstvo tekmovanja zavrnilo. Botolin je po tekmi dobil infuzijo.

Vid Botolin | Avtor: facebook Slovenia Olympic Team facebook Slovenia Olympic Team

Vid Botolin | Avtor: facebook Slovenia Olympic Team facebook Slovenia Olympic Team

O napredovanju je nato sicer odločala prav zadnja disciplina, kjer je slovenska mešana štafeta na 4x 400 m sicer slavila, vendar je Litvi za preboj med elito zadoščalo že četrto mesto v tem teku.

 

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:07 23.junij 2023.

    Vsa čast hrvaškemu atletu Dinu Bošnjaku, ki je svojo odločitvijo pokazal, da je najprej človek! Me pa v zgodbi zmoti kasnejša odločitev evropske atletske zveze, da našega tekača diskvalificira, pa čeprav je, kljub vsem težavam in s pomočjo hrvaškega kolega, ...prikaži več le uspel priti skozi cilj. V zgodovini atletike smo že bili priča podobnim zgodbam, tudi na velikih tekmovanjih in nisem še zasledil, da bi kdaj bil tekač, ki ob pomoči drugega tekmovalca pravilno prečka cilj, kasneje diskvalificiran!?

  • Pepe007 10:40 23.junij 2023.

    Glede na posnetek, bi si atlet zaslužil takojšnjo pomoč na stezi s strani zdravniške ekipe. A bi bilo potrebno počakati, da umre pred gledalci za večji šov?

  • PaPajapopi 10:40 23.junij 2023.

    Na srečo so tudi Športniki, z veliko začetnico ! ! !