Šport
6025 ogledov

Neverjetne scene: Hurkacz šokiral s predlogom tekmecu

Hurkacz Dimitrov Profimedia
Poljski teniški zvezdnik si je privoščil obsojanja vredno potezo v zaključku dvoboja osmine finala na Roland Garrosu.

Hubert Hurkacz, aktualni osmi igralec sveta na svetovni lestvici ATP, je poskrbel za neverjetne prizore v zaključku dvoboja osmine finala na Roland Garrosu, ko je zaradi nesoglasja glede odtisa žogice izrazil željo po zamenjavi glavne sodnice, pri tem pa poskušal pridobiti podporo svojega nasprotnika Grigorja Dimitrova.

Poziv k druženemu uporu je naletel na gluha ušesa, saj Dimitrov ni pokazal pravega interesa, niti nasprotovanja.

Hurkacz je na dvoboju, na katerem sta se oba tenisača potegovala za krstni preboj v četrtfinale tega turnirja, zaostajal že z 0:2 v nizih, ko se je ob koncu tretjega niza zapletel v spor z izkušeno glavno sodnico Alison Hughes. Ta si je pred tem na željo Dimitrova pobliže ogledala odtis žogice in presodila, da je Hurkaczova žoga pristala izven igralnega polja.

Čeprav je bila njena odločitev pravilna, so Poljaku, ki je nevede gledal napačen odtis, povsem popustili živci. 

Najprej je zahteval, naj na igrišče pokličejo nadzornika obračuna, nato pa je Dimitrovu predlagal, če bi se z družnimi močmi znebila glavne sodnice. Pri tem je deloval povsem nonšalantno, morda v zmotnem prepričanju, da kot udeleženec dvoboja razpolaga s takšno močjo, kar seveda ne drži.

Hurkacz: "G, ali želiš zamenjati? Ali želiš nadaljevati s tole gospo?"
Dimitrov: "Nadaljevati s čim?"
Hurkacz: "Ali želiš nadaljevati z njo ali jo zamenjava? To sem imel v mislih. Tvoja odločitev."
Dimitrov: "Iskreno, kar ti je ljubše."

 | Avtor: X X

Do zamenjave kakopak ni prišlo, napredovanja pa se je v treh nizih z izidom 7:6(5), 6:4, 7:6(3) veselil Dimitrov, ki se je s tem sploh prvič uvrstil v četrtfinale grand slama na peščeni podlagi, v katerem se bo pomeril z letos najboljšim tenisačem na svetu Italijanom Jannikom Sinnerjem.

Nedeljski dvoboj v Parizu je bil že šesti medsebojni obračun med Hurkaczom in Dimitrovom, vseh šest pa je dobil slednji, ki tako ostaja eden izmed Poljakovih najbolj neugodnih nasprotnikov.

Hurkacz Dimitrov | Avtor: Profimedia Profimedia

Hurkacz sicer velja za enega najbolj prijaznih in dostopnih tenisačev na ATP Touru, kar je po uvrstitvi v četrtfinale izpostavil tudi zmagovalec obračuna. Tenisača se namreč tudi osebno zelo dobro razumeta, zato se je Dimitrov po dvoboju zavzel za svojega prijatelja.

"Prepričan sem, da ni želel nič slabega. Hubi je eden najbolj prijaznih fantov na Touru. Tudi sodniki se trudijo po najboljših močeh. Kadar je žoga blizu črti, je to težka situacija tako za sodnike kot igralce. Včasih v žaru borbe rečemo tudi kaj neprimernega, toda Hubi ni imel slabih namenov," je dejal Bolgar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.