Šport
4977 ogledov

NFL zvezdnik formalno obtožen, grozi mu 50 let zapora

ruggs Reševalni pas/Twitter
Tožilstvo v Nevadi je NFL zvezdo formalno obtožilo povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom. Če bo obsojen v vseh petih točkah obtožnice, mu grozi 50 let zapora.

Igralcu ameriškega nogometa Henryju Ruggsu III (22) grozi 50-letna zaporna kazen zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom pod vplivom alkohola.

Ameriški lovilec, ki ga na naboru 2020 v prvem krogu kot 12. izbralo moštvo Las Vegas Raiders, je prejšnji teden pri s hitrostjo 251 km/h frontalno trčil v nasproti vozeče vozilo, v katerem je življenje izgubila 23-letna Tina Tintor.

Trk, po katerem so vozilo pokojnice zajeli ognjeni zublji, je bil usoden tudi za njenega psa. Povzročitelju so policisti namerili 1,61 promila alkohola v krvi.

Ruggs in njegova spremljevalka sta v nesreči utrpela razmeroma težke poškodbe, zaradi katerih sta potrebovala bolnišnično oskrbo. Policija je avtomobilu našla tudi strelno orožje, Raidersi pa so z Ruggsom nemudoma prekinili slodelovanje.

Nekdanji NFL-ovec je zadnje dni preživel v hišnem priporu, potem ko je poravnal varščino v višini 150.000 ameriških dolarjev.

Tožilstvo v zvezni državi Nevada je proti Ruggsu vložilo obtožnico v petih točkah. Dve točki se nanašata na vožnjo pod vplivom alkohola in povzročitev nesreče s smrtnim izidom oziroma hudimi telesnimi poškodbami, drugi dve na nepremišljeno vožnjo ter posledično nesrečo s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami, zadnja peta pa na posedovanje strelnega orožja.

Po oceni tožilca Steva Wolfsona bo Ruggs za zapahi preživel najmanj dve leti, v primeru obsodbe v petih točkah pa mu grozi kar 50 let zapora.

Pogojna kazen v tovrstnih primerih ni mogoča.

Komentarjev 3
  • Kathy_Holmes 15:33 11.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 13:57 11.november 2021.

    Ce bi bil bel in po moznosti javni usluzbenec visjega ranga bi dobil mogoce 5 let.