Šport > Nogomet
17 ogledov

80-letnica dajala nasvete Fergusonu

Sir Alex Ferguson nadaljuje z "zbiranjem" Belgijcev. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
80-letna Margaret je poklicala v oddajo na klubski televiziji Manchester Uniteda, v kateri sta gostovala dva nekdanja igralca tega kluba in začela deliti taktične nasvete ...

"Prosim vas, da proti Chelseaju ne igrate v sistemu romba na sredini igrišča. Če hočete da govorim s trenerjem, bom to storila, navijam za United dlje od njega," je odločno dejala 80-letna Margaret iz Rochdalea.

David May in Quinton Fortune, ki sta bila gosta v oddaji, sta jo poskušala pomiriti in jo prepričati, da United igra dobro, a Margaret se ni dala. "Ali ne vidite, koliko neumnih golov prejemamo v tej formaciji? Moramo se vrniti nazaj v naš ustaljeni sistem, sem proti sistemu romba na sredini. Že dolgo spremljam United in videla sem že mnoge dobre igralce in še nikoli nismo prejemali tako neumnih golov, predvsem na začetku tekem. Nogometaši se ne znajo postavljati v tem sistemu in tekajo naokrog kot kokoši brez glave," je svojo analizo problema predstavila nogometna navdušenka.

"Ni zabavno, ko moraš pri osemdesetih gledati, kako dobivamo takšne poceni zadetke. Dobila bom še srčni napad! Saj nočete, da starejšo gospo doleti kaj takšnega, kajne?" je dolgoletna navijačica še položila na srce strokovnemu štabu "rdečih vragov".

Njen klic ni šel mimo neopažen, saj se je kasneje na novinarski konferenci tudi Alex Ferguson spomnil na Margaret. "Ste jo slišali? Bolje, da je ne razburjam. Zabičala mi je, da ne smemo več uporabljati romba na sredini. Bolje, da jo kar poslušam," je med smehom dejal Sir Alex.

Manchester United danes (v nedeljo) igra pomembno tekmo proti Chelseaju na Stamford Bridgu, v tej sezoni pa so varovanci izkušenega Škota že kar nekajkrat prišli v zaostanek na začetku tekme, ki so ga morali potem loviti. United je sicer najbolj pogosto igral s široko vezno linijo štirih igralcev, ki ji je po potrebi pomagal tudi ofenzivni vezist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.