Šport > Nogomet
15 ogledov

Ancelotti: Žvižgi Ronaldu so nerazumljivi

carlo ancelotti EPA
Carlo Ancelotti, trener madridskega Reala, je po visoki zmagi proti Rayu Vallecanu (5:0) dejal, da ne razume žvižgov, ki so jih navijači namenili Cristianu Ronaldu.

Cristiano Ronaldo je bil na tekmi 31. kola španske Primere División deležen žvižgov navijačev Real Madrida, ki je s petardo odpravil Rayo Vallecano in se obdržal v igri za naslov državnega prvaka. Portugalski reprezentant se je med strelce vpisal v 16. minuti, navijači pa so mu žvižge namenili zaradi sebične igre, ko nekajkrat ni želel podati Álvaru Morati, ki je v 78. minuti kot zadnji zatresel gostujočo mrežo. Žvižgov sta bila deležna tudi Gareth Bale, sicer strelec dveh golov, in Karim Benzema.

''Vedno pravim, da razumem žvižge, saj so lahko upravičeni,'' je za uradno stran madridskega kluba povedal Ancelotti in dodal: ''Igralci so vložili veliko truda. Potrebujemo vso pomoč. Žvižgi Cristianu so nerazumljivi.''

Nezadovoljstvo navijačev je na svoji koži občutil tudi Diego López, ki na ligaških tekmah ostaja Ancelottijeva prva izbira. ''López je osredotočen na svoje delo in ne verjamem, da mu kritike pridejo do živega,'' je dejal Ancelotti.

V sredo bo drugače

Po dveh zaporednih ligaških porazih je Real nujno potreboval zmago, če je želel ohraniti možnosti za osvojitev naslova španskega prvaka. Beli balet ima sedaj na ligaški lestvici dve točki zaostanka za Barcelono in tri za vodilnim Atlético Madridom. ''Po dveh porazih smo se dobro odzvali. Odigrali smo odlično tekmo in na igrišču pokazali pravilen pristop,'' je dodal Ancelotti, ki se v sredo, ko bo na Santiago Bernabéuu na sporedu prva četrtfinalna tekma Lige prvakov, nadeja večje podpore. ''V sredo bo na Bernabéuu odlična atmosfera, saj vsi sanjajo o Décimi. Zavedajo se, da lahko zmagamo le z njihovo podporo. Skupaj lahko dosežemo sanje,'' je zaključil italijanski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.