Šport > Nogomet
43 ogledov

Arsenalu londonski derbi, Gabriel presodil Tottenhamu

Gabriel Profimedia
Nogometaši Arsenala ostajajo neporaženi tudi po četrtem krogu angleške lige. V njem so z 1:0 dobili prestižen severnolondonski derbi proti Tottenhamu in se z desetimi točkami prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, na kateri za dve točki zaostajajo za vodilnim Manchester Cityjem.

Arsenal, ki je igral brez odličnih igralcev zvezne vrste Declana Ricea in Martina Odegaarda, je do zmage prišel predvsem z odlično obrambo. Tekmecem je pustil terensko premoč, se uspešno branil, na začetku ga je nekajkrat rešil tudi vratar David Raya, v napadu pa izkoristil eno priložnost, ki se mu je ponudila. In še za to je zaslužen branilec Gabriel, ki se je po kotu dobro prerival, nato pa s strelom z glavo zadel mrežo.

Varovanci Mikela Artete so spet dokazali, kako nevarni so iz prekinitev, prav te pa so še naprej šibka točka Tottenhama, ki je z velikim rivalom na domačem igrišču izgubil že tretjič zapovrstjo. Njegovi napadi so bili tudi tokrat jalovi, tako da v novi sezoni ostaja le pri eni zmagi.

Ob 17. 30 se bo začela še zadnja tekma kroga, pomerila se bosta Wolverhampton in Nevcastle. Že v soboto so zmagali Manchester City, Manchester United, Chelsea in Aston Villa, spodrsljaj pa si je privoščil Liverpool, ki je z 0:1 doma izgubil proti Nottingham Forestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.