Šport > Nogomet
20 ogledov

Atlético končal pokalno sušo

1/40
Žurnal24 main
Diego Forlan je v hamburškem finalu povedel Atlético Madrid v zasluženo vodstvo, ki ga je hitro izničil gol Simona Daviesa. Ko je že kazalo, da bodo na vrsti enajstmetrovke, je Forlan zabil za naslov.

Ko je že kazalo, da bo usoda premierne izvedbe Evropske lige prepuščena enajstmetrovkam, se je v 116. minuti podaljška "prikazal“ Urugvajec Diego Forlan in z drugim golom večera končal Fulhamovo pravljico. Atlético Madrid je na vrhu Evrope prvič po letu 1962, ko so prav tako v Nemčiji (Stuttgart) premagali Fiorentino.

Fulhamov gol iz "ničesar"
Španci so tekmo izvrstno odprli in prevladovali skozi celotni prvi polčas. Sergio Agüero je "mešal“ zadnjo vrsto Fulhama na levem boku, Forlan pa je po njegovi podaji zadel vratnico. Popravni izpit je Urugvajec opravil z odliko, ko je ponesrečen strel Argentinca preusmeril za hrbet Marka Schwarzerja. Angleži si do tedaj niso pripravili niti ene prave priložnosti, a rezultat vseeno izenačili prek Simona Daviesa. Drugi polčas je minil v znamenju boljše igre Fulhama in jalovih napadov Atlética, bližje golu so bili Angleži, a odločitev je na koncu vseeno dal podaljšek.

Smrtonosni duet
Spet je bila dobitna kombinacija Agüero-Forlan, "Uruguayo“ (Urugvajec) pa je s pomočjo norveškega branilca Bredeja Hangelanda še drugič ukanil Schwarzerja in poskrbel za delirij v Madridu in evforijo v Hamburgu. S tem se je na najbolj boleč način končala pravljična pot londonskega Fulhama, ki je od julija lani in prve tekme v Litvi prepotoval več kot 17 tisoč kilometrov in na poti do finala med drugim premagal tudi Juventus in Wolfsburg. Navijačem Atlética ne bi moglo biti bolj vseeno ...

Evropska liga, finale:

Atlético Madrid : Fulham 2:1* (1:1)
Forlan (32, 116); Davies (37)

*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.