Šport > Nogomet
0 ogledov

Atlético spet usoden za Barcelono

1/13
Žurnal24 main
Atlético Madrid je na domečem Calderonu zadal prvi letošnji poraz Barceloni (2:1). Rojiblancosi so z nepopustljivo predstavo zadušili igro gostov, ki so igrali močno oslabljeni.

Neverjetna serija poškodb in kazni v obrambi Barcelone je privedla Josepa Guardiolo do resnih eksperimentov v zadnji vrsti. Kdo bo poleg edinih zdravih prvokategornikov Carlesa Puyola, Gabriela Milita in Maxwella dobil priložnost, so se spraševali privrženci Blaugrane. Odgovor je bil povratnik po poškodbi Jeffren Suarez, ki je dobil mesto na desnem boku.

Kot da se prekletstvo poškodb še ni povsem končalo, je že v drugi minuti na tleh obležal Seydou Keita. Priljubljeni reprezentant Malija je igro tako zapustil po vsega nekaj sekundah igre. Atlético Madrid je na krilih vročekrvnih navijačev prevzemal niti igre v svoje roke in hitro povedel z 2:0 - navdušujoči Jose Antonio Reyes je za prvi zadetek našel Diega Forlana, Simao Sabrosa pa je lepo zadel iz prostega strela. Nekaj nasmehov na usta grogirane Barcelone je vrnil prvi gol Zlatana Ibrahimovića po res dolgi suši.

Pritisk Kataloncev je bil tudi v nadaljevanju bolj jalov, priložnost pa je dobil celo mladi branilec Marc Bartra. Rdeče-beli so brez večjih nevšečnosti zadržali svojo prednost in postali šele prva ekipa v letošnji sezoni, ki je v španskem prvenstvu premagala Barcelono. Za to je bila zaslužna igra z veliko tekma in visokim presingom, na čelu z "mašino" Paulom Assuncaom. Los Colchoneros so znova potrdili, da so prava "črna mačka" za Katalonce, ki na Calderonu kot po pravilu izgubljajo (lani denimo 3:4). Blaugrana kljub temu ostaja prva, se ji je pa Real Madrid približal na vsega dve točki.

Getafe je na tekmi proti Almerii vodil od 70. minute dalje, a je nato prav v zaključku tekme izgubil, in po vodi sta tako splavali dve točki. Almerii je točko priboril Soriano.

Soboto zaznamovala visoka zmaga Reala
V soboto sta bili na sporedu vsega dve tekmi. Nove tri točke je vknjižil Real Madrid, ki je s 3:0 premagal objektivno slabši Xerez. Dva gola je za beli balet zabil Cristiano Ronaldo. Manjši spodrsljaj si je privoščila Valecia, ki je prepustila točko enajstouvrščeni ekipi prvenstva, Racingu iz Santanderja.

Špansko prvenstvo, 22. kolo:

Liga BBVA, lestvica:
1. Barcelona 55
2. Real Madrid 53
3. Valencia 43
4. Sevilla 39
5. Mallorca 37 (-1)
...
18. Valladolid 19
19. Tenerife 17 (-1)
20. Xerez 11

Sporting Gijon : Valencia 1:1 (1:0)
Castro (5); Mata (70)

Xerez : Real Madrid 0:3 (0:0)
Arbeloa (64), C. Ronaldo (69, 71)

Villarreal : Athletic Bilbao 2:1 (2:1)
Capdevila (5), Nilmar (45); Gabilondo (24)
RK: Godin (90/Villarreal); Martinez (90/Athletic), Orbaiz (90/Athletic)

Espanyol : Deportivo 2:0 (1:0)
Verdu (39), Callejon (59)

 

Valladolid : Zaragoza 1:1 (1:1)
Costa (22); Suazo (39)

Getafe : Almería 2:2
Casquero (54), Soldado (70); Piatti (47), Soriano (90)

Racing Santander : Málaga 0:3
Weligton (9), Caicedo (35), Obinna (66)

Sevilla
: Osasuna 1:0 (1:0)
Fabiano (34)

Atlético Madrid : Barcelona 2:1 (2:1)
Forlan (9), Simao (23); Ibrahimović (27)

Ponedeljek:
Tenerife - Mallorca

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.