Šport > Nogomet
91 ogledov

Aurier v Londonu, Domžale se krepijo

Serge Aurier EPA
Danes je zadnji dan poletnega prestopnega roka v večini evropskih držav.

Desni branilec iz Slonokoščene obale Serge Aurier zapušča francoskega nogometnega velikana PSG, kariero pa bo nadaljeval pri angleškemu Tottenhamu

Angleški podprvak je za 24-letnega Afričana, ki je pred prihodom v PSG igral tudi za Lens in Toulouse, odštel 25 milijonov evrov.

Kevin Kampl Kevin Kampl Šport Kevin Kampl v Leipzig za 20 milijonov

"Oxu" 130 tisočakov na teden

Alex Oxlade-Chamberlain | Avtor: EPA EPA

Prestop angleškega nogometnega reprezentanta Alexa Oxlade-Chamberlaina iz Arsenala v Liverpool je končan. Zadnji dan prestopnega roka je Oxlade-Chamberlain podpisal petletno pogodbo z rdečimi, na podlagi katere bo na Anfieldu zaslužil 130.000 evrov na teden, poročajo angleški mediji.

Že v sredo je bila znana tudi višina odškodnine za 24-letnega zveznega igralca. Liverpool bo Arsenalu izplačal 38 milijonov evrov.

Liverpool je tekmec slovenskemu Mariboru v Ligi prvakov. Slovenski državni prvaki bodo igrali v skupini E proti Spartaku iz Moskve, španski Sevilli in angleškemu Liverpoolu.

Dario Melnjak je novi član Domžal

Dario Melnjak NK Domžale | Avtor: NK Domžale NK Domžale

V prihodnjih dveh sezonah bo del domžalske nogometne zasedbe tudi Dario Melnjak. Hrvaški nogometaš, ki se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca, se v Domžale seli iz belgijskega prvoligaša Lokerena, katerega član je bil v zadnjih dveh sezonah in pol, pogodbo je podpisal do konca sezone 2018/19.

"Zelo sem vesel prihoda v Nogometni klub Domžale. Gre za pomemben mejnik v moji karieri, saj prihajam v sredino, ki je odlična za razvoj nogometašev in pod vodstvom trenerja Simona Rožmana igra izredno napadalen nogomet. Moštvu želim v čim večji meri pomagati, hkrati pa želim tudi sam narediti korak naprej," je povedal 24-letni Melnjak, ki je svojo nogometno pot začel pri hrvaškem nižjeligašu Nedeljanecu.

V lanski sezoni je bil Melnjak nato posojen v dva kluba - najprej v azerbajdžanski Nefči, zatem pa še v hrvaški Slaven Belupo.

Dare Vršič Izgubljeni sin Šport Maribor z okrepitvijo za Ligo prvakov

Dobre predstave domžalskega moštva niso ostale neopažene niti na tujem. Izločitev nemškega Freiburga, nato pa še enakovreden boj z Marseillom, sta zanimanje vzbudila tudi na Hrvaškem, poudarja Melnjak: "Moštvo sem spremljal že dlje časa, saj me je navdušilo z igro in borbenostjo. Malo je klubov iz te regije, ki jim uspe priti v zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo, Domžale pa so bile zelo blizu tudi uvrstitvi v skupinski del. Zelo sem vesel, da bom del tako dobre zasedbe, hkrati pa upam, da bomo v prihodnji sezoni letošnji evropski dosežek še nadgradili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.